12 June 2007

Εσείς, εμείς, το chat και … οι άλλοι, μέρος II



της Ισμήνης

Συνεχίζω ακάθεκτη! Τώρα αν θα εκπλήξω ή θα σοκάρω κάποιους ή κάποιες μη με διαβάσετε αλλά και μη με κρίνετε! Μπορείτε όμως ελεύθερα να αναρωτηθείτε, αν οι ιστορίες που θα σας περιγράψω παρακάτω τις έζησα εγώ ή μου τις διηγηθήκανε!

Μπαίνουμε λοιπόν σε ένα σοβαρό ρουμ που κατά την άποψη μας πληροί τις προϋποθέσεις που θέλουμε. Παίρνουμε το ανάλογο νικ, το οποίο πάντα κρύβει απωθημένα, π.χ. όνομα που θα θέλαμε να έχουμε και δεν έχουμε, όνομα ζώου που θα θέλαμε να είχαμε στο σπίτι μας και δεν είχαμε ποτέ, λουλούδι που αγαπάμε περισσότερο, επάγγελμα που θέλαμε να ακολουθήσουμε, ονόματα διασήμων προσώπων που θαυμάζουμε κλπ. κλπ. κλπ.

Τα υπόλοιπα είναι γνωστά νομίζω, κάνεις μπλα μπλα περί ανέμων και υδάτων, όταν διαπιστώνεις δε ότι σου πάει η παρέα, ξεκινάς και μπαίνεις πιο συχνά και, πολλές φορές, και κάθε βράδυ. Οι παλιοί αρχίζουν να ρωτάνε λεπτομέρειες για τα προσωπικά σου και, αν περάσεις τα τεστ (δεν βρίζεις στο ρουμ, δεν τσακώνεσαι με τα άλλα μέλη της ομάδας, δεν σαχλαμαρίζεις αφόρητα, είσαι και ηλικιακά κοντά στα άλλα μέλη), τότε σε καλούν στην πρώτη συνάντηση που θα ορισθεί για να σε γνωρίσουν. Από εκεί και πέρα, είναι θέμα αμοιβαίας χημείας που λένε. Αν σου πάνε τα άτομα και αν σε πάνε βέβαια, συνεχίζεις και κάνεις παρέα, διαφορετικά δεν ξαναμπαίνεις στο ρουμ και δεν τα ξαναβλέπεις.

Είναι γεγονός πάντως ότι, όσοι και όσες μπαίνουν σε αυτά τα ανώδυνα σχετικά chat rooms χωρίζονται σε 5 κατηγορίες:

1η: αυτοί που πραγματικά ψάχνουν να γνωριστούν με άτομα για παρέα και μόνο και για να ανταλλάσσουν απόψεις σε διάφορα θέματα

2η: αυτοί που επιδιώκουν να γνωριστούν φιλικά με παρέες και συναντώνται όποτε δίνεται ευκαιρία

3η: αυτοί που θέλουν να γνωρίσουν άτομα και ότι θέλει προκύψει, πάντα όμως με την κάλυψη της αξιοπρέπειας

4η: αυτοί που με την κάλυψη της αξιοπρέπειας, ψάχνουν τσάμπα γκόμενα και

5η: αυτοί που μπαίνουν μέσα και αναζητούν το πιο εντυπωσιακό nick, αμέσως κάνουν πριβέ και περιμένουν να πέσει το λαβράκι.

Η 4η κατηγορία έχει και τη μεγαλύτερη πλάκα. Περιμένουν και δεν μιλάνε, μέχρι να μαζέψουν πληροφορίες για το άτομο που τους ενδιαφέρει. Μετά σου μιλάνε δημοσίως με επιλεκτικές ερωτήσεις που σε αφορούν και επικροτούν τις απόψεις σου. Μετά σου μιλάνε ολίγον πριβέ. Ευγενείς, προσέχουν τι λένε, σε κατακλύζουν με ένα σωρό επίθετα, έχουν βρει την αδελφή ψυχή, σου μιλάνε για τα παιδιά τους και σου ζητάνε και συμβουλές.

Μπορεί να είναι παντρεμένοι, ανύπαντροι, χήροι, διαζευγμένοι και δεν συμμαζεύεται. Ευγενικά σου ζητάνε να πιείτε καφέ, να γνωριστείτε και από κοντά. Άλλες αβρότητες από εκεί, έρχονται πάντα με το κάτι τις στα χέρια. Αν σου αρέσουν τα βιβλία, με την τελευταία έκδοση που κυκλοφορεί, αν σου αρέσουν τα λουλούδια, με το λουλούδι της προτίμησής σου και πάει λέγοντας! Εσύ όμως δεν χαμπαρίζεις από αυτά, διότι δεν έχεις σκοπό της ζωής σου να βρεις την ψυχή τε και σώματι αδελφή, μέσα από το chat και δεν δίνεις συνέχεια.

Έλα μου όμως που αυτός θέλει να κάνει απόσβεση του βιβλίου που σου έφερε. Οπότε όταν μπαίνεις στο ρουμ, νάτος κι αυτός. Σε αρχίζει στα πριβέ, σου λέει να μην μιλάς με τους άλλους, ότι θέλω να μου αφοσιωθείς κλπ. Κλπ., εκεί πάνω εσύ κάνεις πια όπισθεν ολοταχώς. Αυτός απτόητος! Είναι παρών σε κάθε συνάντηση που κάνει η παρέα, μέχρι τελικά να καταλάβει ότι δεν έχει να βγάλει τίποτα και ωω! ξαφνικά εξαφανίζεται εντελώς!

Μετά αναρωτιούνται οι υπόλοιποι «καλέ τι έγινε ο τάδε;» Άντε τώρα να τους πεις ότι ξέμεινε από καύσιμα … και δεν τον βοήθησες στον ανεφοδιασμό! Θα συνεχίσω, μην φεύγετε από τώρα!