25 June 2014

Κοινό αίτημα Καμίνη - Μπουτάρη

TA NEA, 25/6/2014


Να ενσωματωθεί στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος ρύθμιση για τη χωροθέτηση αποτεφρωτηρίων νεκρών εκτός κοιμητηρίων, ζητούν με κοινή τους δήλωση, οι δήμαρχοι Αθηναίων και Θεσσαλονίκης, Γιώργος Καμίνης και Γιάννης Μπουτάρης.


Οι δυο δήμαρχοι εκφράζουν την έκπληξή τους, «που για μια ακόμα φορά, αόρατες δυνάμεις» εμποδίζουν την προσαρμογή της χώρας στη διεθνή πραγματικότητα και τον σεβασμό των επιλογών του κάθε πολίτη».

Υπενθυμίζουν πως κορυφαίοι νομικοί έχουν καταρτίσει τη νομοθετική πρόταση η οποία προβλέπει τη δυνατότητα χωροθέτησης αποτεφρωτηρίων νεκρών εκτός κοιμητηρίων, καθώς και την τακτοποίηση των διαδικασιών αδειοδοτήσεων μηχανολογικών εγκαταστάσεων.

«Η Ελλάδα δεν πρέπει να παραμένει ουραγός σε στοιχειώδη ζητήματα δικαιωμάτων», τονίζουν οι κ.κ. Καμίνης και Μπουτάρης.


Σχετική νομοθετική ρύθμιση που θα προβλέπει τη δυνατότητα χωροθέτησης αποτεφρωτηρίων νεκρών εκτός κοιμητηρίων, καθώς και την τακτοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης μηχανολογικών εγκαταστάσεων, αναμένεται να καταθέσει ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γ. Μανιάτης. Ο υπουργός επικοινώνησε σήμερα με τους Δημάρχους Αθήνας, Γ. Καμίνη και Θεσσαλονίκης, Γ. Μπουτάρη για τη Χωροθέτηση Αποτεφρωτηρίων και τους ενημέρωσε ότι η σχετική ρύθμιση θα κατατεθεί στο Νομοσχέδιο για τα Ρυθμιστικά Σχέδια Αθήνας - Θεσσαλονίκης. 

Χθες, οι δήμαρχοι Αθηναίων και Θεσσαλονίκης, σε από κοινού δήλωση, έκαναν λόγο για «αόρατες δυνάμεις» που «εμποδίζουν την προσαρμογή της χώρας μας στη διεθνή πραγματικότητα», καλώντας το αρμόδιο υπουργείο Περιβάλλοντος να ενσωματώσει στο Πολυνομοσχέδιο που ψηφιζόταν χθες ρύθμιση που προβλέπει τη δυνατότητα χωροθέτησης αποτεφρωτηρίων νεκρών εκτός κοιμητηρίων, καθώς και την τακτοποίηση των διαδικασιών αδειοδοτήσεων μηχανολογικών εγκαταστάσεων. «Η Ελλάδα δεν πρέπει να παραμένει ουραγός σε στοιχειώδη ζητήματα δικαιωμάτων», τόνισαν οι κ. Καμίνης και Μπουτάρης.