30 November 2009

Θαύματα και θαυματολαγνεία...



Η κυρία Mary Jo Coady στη φωτογραφία είναι μεν καθολική, αλλά δεν πίστευε και ιδιαίτερα, λέει η ίδια, μέχρι που της παρουσιάστηκε ο Ιησούς αυτοπροσώπως: στο ηλεκτρικό σίδερο!

Εκεί που σιδέρωνε η κ. Mary Jo και (μάλλον) κοίταζε και τηλεόραση, βλέπει στην πλάκα μια μαύρη "εικόνα", στην οποία καθείς αναγνωρίζει ό,τι του λείπει και έχει καημό... Η κ. Mary αναγνώρισε τον κύριό της και άρχισε προσευχές και ευχέλαια. Άλλη μια απόδειξη, πόσο χρήσιμη (για τους παπάδες) είναι η κατήχηση σε παιδική ηλικία. Αργά ή γρήγορα θα καταφθάσουν τα ενήλικα μωρά στο ταμείο...

Τώρα, πολλοί ισχυρίζονται ότι δεν φαίνεται πουθενά ο Χριστούλης, πέρα από τη φαντασία της νοικοκυράς, αλλά η πίστη (ως γνωστόν!) κάνει θαύματα και καθένας βλέπει αυτό που επιθυμεί.

Η κ. Mary μαζεύει τακτικά τις γειτόνισσες και προσεύχονται, κοιτάζοντας το θαυματουργό σίδερο. Πάντως, η τηλεόραση δεν δουλεύει, αλλιώς θα ξανακαεί το σίδερο και τότε θα εμφανιστούν στην πλάκα του όλοι οι πατέρες της εκκλησίας, μαζί με τους αγίους και τους οσιομάρτυρες!

Εδώ άλλη μια (παλιά) ανάρτηση με θαυματουργή εμφάνιση κι εδώ ένα παλαιότερο σχόλιο!