09 February 2011

Πρόστιμο στις μάγισσες που προφητεύουν λάθος!

(ΒΗΜΑ, 9/2/2011)


Ξεσηκώνονται για τα καλά οι «μάγισσες», οι χαρτορίχτρες και οι πάσης φύσεως οιωνοσκόποι της Ρουμανίας, καθώς σύμφωνα με νέο νομοθετικό διάταγμα, προβλέπεται βαρύ πρόστιμο, μέχρι και φυλάκιση σε όσους δίνουν λάθος προφητείες ή εξαπατούν τον κόσμο. Η Ρουμανική Γερουσία πέρασε το νομοσχέδιο την περασμένη εβδομάδα, αλλά ακόμα πρέπει να εγκριθεί από μια ειδική επιτροπή και το Επιμελητήριο της χώρας.

Η χώρα, η οποία την 1η Ιανουαρίου αναγνώρισε επίσημα την «μαγεία» ως επίσημο επάγγελμα, αναγκάζει επίσης τους σχετικούς επαγγελματίες να εκδίδουν θεωρημένες αποδείξεις παροχής υπηρεσιών, ενώ τους απαγορεύει να εξασκούν την «τέχνη» τους κοντά σε σχολεία κι εκκλησίες.

Πριν λίγες ημέρες, η κυβέρνηση του προέδρου Τράιαν Μπασέσκου ενέταξε στα φορολογήσιμα επαγγέλματα και αυτό των μαγισσών, αστρολόγων και μέντιουμ. Οι μάγισσες έχουν εξοργιστεί σε τέτοιο σημείο που καταριούνται τον κ. Μπασέσκου, ενώ έφτασαν στο σημείο να κάνουν μέχρι και ξόρκια σε βάρος του! Μάλιστα, κάποιες απ’ αυτές συναντήθηκαν πριν λίγες ημέρες στον Δούναβη προκειμένου να κάνουν μάγια στην κυβέρνηση ρίχνοντας μανδραγόρα στα νερά του ποταμού.

Η μαγεία είναι μια προκατάληψη τοσο βαθιά ριζωμένη στην κουλτούρα της χώρας, ώστε το 2009, ο ηττημένος των προεδρικών εκλογών Μιρτσέα Γκεοάνα και η σύζυγός του ισχυρίστηκαν ότι δέχθηκαν κύματα αρνητικής ενέργειας από μάγισσες που συνεργάζονταν με τον κ. Μπασέσκου!
Για τους θρησκευτικούς μάγους που προφητεύουν θαύματα και παραδείσους, δεν προβλέπεται κάποια ποινή; Θα έπρεπε οι Ρουμάνες μάγισσες να προσφύγουν στο αρμόδιο ευρωπαϊκό δικαστήριο για καταπάτηση των κανόνων ευγενούς ανταγωνισμού! Μεταξύ μάγων, θα πουν, πρέπει να υπάρχει ισότητα και ειλικρίνεια!