28 August 2011

Παπάς πιάστηκε με κοκαΐνη

Μια παλιά ανάρτηση από το Gardiki-News, 1/12/2008

Δεν πίστευαν στα αυτιά τους οι κάτοικοι της Σπερχειάδας όταν έμαθαν ότι 33χρονος ιερέας, κάτοικος της πόλης, συνελήφθη έχοντας στην κατοχή του 2,4 γραμμάρια κοκαΐνης. Τον παπά, ο οποίος είναι παντρεμένος και πατέρας 2 παιδιών, συνέλαβαν οι αστυνομικοί έξω από το σπίτι του. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ιερέας είπε στους αστυνομικούς ότι τα ναρκωτικά προορίζονταν για προσωπική του χρήση, καθώς είναι χρήστης ουσιών εδώ και πολλά χρόνια.

Την Παρασκευή 28/11, το βράδυ, ο ιερέας τη στιγμή που επέστρεφε στο σπίτι του στη Σπερχειάδα από τη Λαμία συνελήφθη από αστυνομικούς. Κατά τη διάρκεια έρευνας στο αυτοκίνητό του εντόπισαν μικρή ποσότητα κοκαΐνης και συγκεκριμένα 2,4 γραμμάρια. Οι αστυνομικοί παρακολουθούσαν τις κινήσεις του διακριτικά από τη Λαμία και διαπίστωσαν ότι ήρθε σε επαφή με ανθρώπους που κινούνται στον κόσμο των ναρκωτικών.

Ο ιερέας κατά τη διάρκεια της ανάκρισης κατονόμασε και άλλα άτομα που εμπλέκονταν στην υπόθεση, από τους οποίους συνελήφθη ένας 29χρονος ο οποίος φέρεται να προμήθευσε στον ιερωμένο την κοκαΐνη που βρέθηκε στην κατοχή του. Και οι δύο προσήχθησαν το Σάββατο 29/11 στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Λαμίας και πήραν προθεσμία να απολογηθούν για τη Δευτέρα 1/12 το μεσημέρι.

Έτσι λύθηκε το μυστήριο της ανεξήγητης ευφορίας των γιαγιάδων της περιοχής μας. Μετά την κυριακάτικη λειτουργία, και ιδιαίτερα μετά το εντατικό θυμιάτισμα που δεχόταν από τον παπά. Στο θυμιατό έβαζε "φούντα"! Οι κάτοικοι απαιτούν να μην τιμωρηθεί ο εφημέριος αλλά να ανακηρυχτεί σε ευεργέτη τη περιοχής, αφού όπως λένε βελτίωσε σημαντικά τη γενικότερη αισιοδοξία των κατοίκων αλλά και συνετέλεσε στην πληθυσμιακή αύξηση στα μέρη μας!

Τη Δευτέρα 1/12 αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους μετά την απολογία τους στον ανακριτή ο 33χρονος ιερέας από τη Σπερχειάδα που συνελήφθη για κατοχή κοκαΐνης αλλά και ο 30χρονος Λαμιώτης ο οποίος του είχε προμηθεύσει τα ναρκωτικά. Σύμφωνα με τον συνήγορο Δημήτρη Κρούπη, οι δικαστικές αρχές πείστηκαν ότι η ποσότητα των ναρκωτικών προορίζονταν για προσωπική χρήση.

Λέτε να έβαζε άσπρη σκόνη στο θυμιατό του ο παπάς και να μαστούρωνε το εκκλησίασμα; Αυτά για τη "φούντα" τα ακούω εγώ βερεσέ! Η ιερά σύνοδος να επιληφθεί του θέματος, αν επιτρέπεται από την ιεράν παράδοσιν να αντικαθίσταται το ιερόν λιβάνιον στο θυμιατό με άλλες εθιστικές ουσίες, ιδίως από την καθολική Νότια Αμερική. Δάκτυλος του πάπα θα είναι...
Και αφού η σκόνη ήταν μόνο για προσωπική χρήση του παπά, δεν συντρέχει λόγος να ασχολούμαστε... Ελπίζουμε αυτό να γίνει συνήθεια και στους συναδέλφους του, οπότε θα αποκτήσουν οι βαρετές λειτουργίες στους χριστιανικούς ναούς μια χαρούμενη ατμόσφαιρα...