23 July 2012

Μισθοί και συντάξεις σε δραχμές

PolisPress, 23/7/2012

«Δεν πρέπει να δοθεί περαιτέρω βοήθεια στην Ελλάδα» υποστηρίζει επίσης ο Γενικός Γραμματέας των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) Α.Ντόμπριντ.Ο ίδιος αποκαλεί πολιτικούς νάνους τους Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και Χέρμαν Φαν Ρομπάι.
Ο Γενικός Γραμματέας των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) Αλεξάντερ Ντόμπριντ προτείνει το ελληνικό κράτος να ξεκινήσει να πληρώνει το 50% των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων και των συνταξιούχων και άλλα έξοδα σε δραχμές, προκειμένου η επιστροφή στο παλιό νόμισμα να γίνει ήπια και όχι με «σκληρή τομή».

Σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στην «Welt am Sonntag», ο κ. Ντόμπριντ επαναφέρει το θέμα της εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, με συγκεκριμένα βήματα.
Στην περίπτωση της Αθήνας, «φτάσαμε στο όριο υποστολής. Δεν πρέπει να δοθεί περαιτέρω βοήθεια. Για την Ελλάδα υπάρχουν άλλες λογικές εναλλακτικές. Χρειαζόμαστε επειγόντως έναν οδικό χάρτη για την Ελλάδα, ο οποίος θα ρυθμίζει την έξοδο από την ΟΝΕ, αλλά και την δυνατότητα επανένταξης, εφόσον πληρούνται τα απαραίτητα κριτήρια.
Ο κ. Ντόμπριντ ζητεί ακόμη από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να εκπονήσει σχέδιο για τη μείωση του μεγέθους της Ευρωζώνης.
«Αυτό θα ήταν μια πιο σκόπιμη ασχολία από το να σκέπτεται ποιες εθνικές αρμοδιότητες θα μεταφέρει στη συνέχεια στο ευρωπαϊκό επίπεδο», σημειώνει και εκφράζει την ανησυχία του ακόμη και για το γεγονός ότι πρόσωπα στην κορυφή των ευρωπαϊκών οργανισμών θεωρούν ως πανάκεια τη λύση της «περισσότερης Ευρώπης».
Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Φαν Ρομπάι αποδεικνύουν ότι «ανεβάζοντας πολιτικούς νάνους σε σκάλες, δεν προκύπτουν γίγαντες», δηλώνει χαρακτηριστικά.