31 August 2007

Να παρουσιάσουν τα κόμματα...

συγκεκριμένα σχέδια!



Θεωρώ απαραίτητο να παρουσιάσουν δημόσια, και τα δύο "μεγάλα" κόμματα, αφού αυτά θα στελεχώσουν τον κορμό, έστω και μιας κυβερνήσεως συνεργασίας, εκτός από το πρόγραμμά τους για μελλοντικές πολιτικές, αν έχουν πράγματι κάτι -γιατί μέχρι τώρα μόνο αντιφατικές γενικότητες ακούω και διαβάζω- και πώς θα αντιμετωπίσουν μελλοντικά τις πρώτες πυρκαγιές που θα προκύψουν, κακόβουλα ή τυχαία, επί κυβερνήσεώς τους.

Έτσι γενικά, "είμαστε πανέτοιμοι", όπως έλεγε ο Καραμανλής, δεν μας αρκεί πλέον: Να παρουσιαστεί, αν υπάρχει, συγκεκριμένο σχέδιο για κινητοποιήσεις κρατικών δυνάμεων και πολιτών, μέσα πυρόσβεσης, εκκένωση οικισμών, τροφοδοσία πληθυσμών με τρόφιμα, νερό, ρούχα κ.ο.κ. Έτσι κι αλλιώς είναι υποχρεωτικό εκ του νόμου να υπάρχουν τέτοια σχέδια πολιτικής προστασίας για οποιοδήποτε απρόβλεπτο γεγονός, από πόλεμο και σεισμό, μέχρι πυρκαγιά και μολισματικές επιδημίες.

Να τα γνωρίσουμε όλα αυτά τα σχέδια, αν υπάρχουν, και να πάρουν επ' αυτών θέση οι ειδικοί! Τα "εγγυώμαι προσωπικά" κτλ. δεν αρκούν πια γιατί, ως γνωστόν, μετά την αποχώρηση εκ του ταμείου (εδώ της κάλπης) ουδέν σφάλμα αναγνωρίζεται! Την έχουμε πατήσει δε ουκ ολίγες φορές κατά τις τελευταίες δεκαετίες.

.