17 June 2012

Όσα παίρνει και όσα... φέρνει ο άνεμος.


Το «κωλόσπιτο» απέκτησε και αδελφάκι! 


Πριν από πολλά χρόνια ο αείμνηστος Ευάγγελος Γιαννόπουλος, την εποχή που κυριαρχούσε η ξύλινη γλώσσα είχε  χαρακτηρίσει  πολλές καταστάσεις  και άτομα με την δική του ιδιόμορφη φρασεολογία. «Τσούγδω», «σαπιοκοιλιά», «πατσαβούρα», «νενέκος»  και φυσικά η μεγάλη ρήση «σιγά μη μας ρίξουν για ένα κωλόσπιτο» και βέβαια εννοούσε την περιβόητη  ροζ βίλλα της οδού Αγράμπελης! 

Τα χρόνια πέρασαν  οι ψηφοφόροι έχουν μνήμη χρυσόψαρου  και η ιστορία επανελήφθει σαν φάρσα πλέον με το άλλο  «κωλόσπιτο» της Διονυσίου Αεροπαγίτου! 

Προσπάθησα να παρακολουθήσω την όλη ιστορία και την διαδρομή με τις μίζες τις οφ–σορ εταιρείες, τους λογαριασμούς στο εξωτερικό και σε όλο το συγγενολόι. Ομολογώ ότι πελάγωσα και δεν μπόρεσα να βγάλω άκρη.

Εκείνο όμως που μου έκανε πολύ μεγάλη εντύπωση  είναι η αλόγιστη  σπατάλη και επίδειξη πλούτου του ζεύγους. Και λέω με το μικρό μου το μυαλό: καλά δεν πέρασε ποτέ από το δικό τους το  μυαλό ότι όλα αυτά έβγαζαν μάτι; Ότι όλα αυτά τα έξοδα κάποια στιγμή θα επέσυραν τα φώτα της δημοσιότητας  πάνω τους και  φυσικά τις εύλογες απορίες; πού, πώς βρέθηκαν τόσα χρήματα;

 Μωραίνει κύριος ον βούλεται απωλέσαι; Ίσως...

Και κάτι τελευταίο, πως είναι δυνατόν αν είσαι γεννημένη για Σταχτοπούτα, επειδη ντύνεσαι με Cristian Dior και  φοράς παπούτσια Louboutin  και τρως με  μαχαιροπήρουνα Christofle σε πιάτα Limoges πιστεύεις ότι έγινες Μαρία Αντουανέττα  ή  Μεγάλη Αικατερίνη;  καημένη Σταχτοπούτα, οι βασίλισσες  γεννιούνται δεν γίνονται! όλα τα άλλα είναι για τα παραμύθια.