31 October 2008

Σχολικές ειδήσεις

...
«Κύριες και κύριοι, καλησπέρα σας. Είναι το δελτίο των 8». Μπαμπά, χαμήλωσε λίγο την τηλεόραση, θα χαρείς πολύ με αυτό που θα σου πω: Επιτέλους γάμησα! «Ανεβαίνει το πολιτικό θερμόμετρο, μετά τη νέα δημοσκόπηση της Kappa Research». Χαμήλωσε σου λέω!

Τελικά δεν πήγα σε μπουρδέλο, αν και όπως μου ’χες πει δεν είναι κάτι κακό, κι εσύ έτσι ξεκίνησες. «ΠΑΣΟΚ 29%, ΝΔ 28%, ΣΥΡΙΖΑ 13%, ΚΚΕ 7%, ΛΑΟΣ 3%». Oύτε με την Έφη πήγα, μ’ έχει γραμμένο τελευταία, όλο μ’ έναν τύπο απ’ την τρίτη Λυκείου μιλάει. Φαίνεται της πέφτουμε μικροί εμείς. «Δεν υπάρχουν πια μικρά και μεγάλα κόμματα, δήλωσε ο Γιώργος Καρατζαφέρης, υπάρχουν μόνο συνεργασίες». Πήγα με τη Θεοδώρα, έχει πάρει το μισό σχολείο, πουτάνα την ανεβάζουν, πουτάνα την κατεβάζουν, αλλά εμένα δε με νοιάζει. «Ό,τι είναι νόμιμο, είναι και ηθικό, απάντησε ο υπουργός Ναυτιλίας Γιώργος Βουλγαράκης».

Αυτό ήταν το καλό νέο, έχω κι ένα που θα σε τσαντίσει λίγο. Έφαγα αποβολή επειδή τσακώθηκα με το μαλάκα το Μαθηματικό. «Αφουγκραζόμαστε τη φωνή των εφήβων, δήλωσε συγκινημένος ο πρόεδρος της Βουλής, Δημήτρης Σιούφας, με αφορμή την έναρξη εργασιών της Βουλής των Εφήβων». Χτύπησε το κινητό μου την ώρα του μαθήματος –η Θεοδώρα ήταν– κι αυτός αμέσως μου λέει "πέρνα έξω, τα κινητά απαγορεύονται»". «Καλώς ήρθατε στην καρδιά της Δημοκρατίας, είπε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής». "Όταν χτυπάει το δικό σας κινητό, σας βγάζει κανείς έξω;" του απαντάω. Και μ’ έστειλε στο διευθυντή!

«Φουντώνουν οι καταλήψεις σε Γυμνάσια και Λύκεια όλης της χώρας. Πάνω από 100 σχολεία τελούν υπό κατάληψη». Αλλά αυτό δεν είναι τίποτα! Θυμάσαι το φίλο μου, τον Χρήστο, που πάει σε ιδιωτικό; «Όλο και περισσότεροι γονείς στέλνουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικά σχολεία παρά τα υψηλά δίδακτρα». Τον διώξανε στη μέση της χρονιάς! Ήταν μαθητής του 10, δεν θα ’γραφε καλά στις Πανελλήνιες και θα έριχνε τα ποσοστά επιτυχίας του ιδιωτικού. «Με απώλειες 3,1% έκλεισε σήμερα ο γενικός δείκτης στο Χρηματιστήριο Αθηνών». Οι συμμαθητές του δεν κάνανε τίποτα, κοιτάξανε την πάρτη τους και το βουλώσανε. Κότες! «Επικίνδυνα κοτόπουλα από την Κίνα εντόπισαν οι ελεγκτές του Υπουργείου Υγείας μετά από έφοδο στη Βαρβάκειο αγορά».

Φεύγω τώρα, έχω Αγγλικά. «Πάνω από 600 εκατομμύρια ευρώ δίνουν οι Έλληνες γονείς για να μάθουν τα παιδιά τους ξένες γλώσσες». Δεν βαρέθηκες αυτές τις κωλοειδήσεις; Βάλε τουλάχιστον STAR που έχει γέλιο! «Σάλος στα σχολεία με νέο βίντεο-πορνό και πρωταγωνίστρια 16χρονη μαθήτρια ονόματι Θεοδώρα. Στο βίντεο διακρίνεται καθαρά 15χρονος μαθητής να φωνάζει στα αγγλικά YES, YES, YES!»

To περιοδικό Schooligans κυκλοφορεί τρεις φορές το χρόνο ως ένθετο της εφημερίδας «Τα Νέα» (www.theschooligans.gr) Εγώ το βρήκα στο www.athensvoice.gr, 23.10.2008