28 January 2011

Το Δημόσιο ανίκανο να εγκρίνει κεραίες κινητής τηλεφωνίας...



Η ρύθμιση του υπουργείου Υποδομών για να μειωθεί ο χρόνος αδειοδότησης κεραίας κινητής τηλεφωνίας σε 4-5 μήνες, από δύο έτη που είναι σήμερα, σκόνταψε:

  • Στην έλλειψη... υπολογιστών σε διάφορους δημόσιους φορείς. Οι υπολογιστές που αγοράστηκαν με τα διάφορα επιχειρησιακά σχέδια και πληρώνει η Ε.Ε., είτε αποθηκεύτηκαν στα υπόγεια, είτε μεταφέρθηκαν στα σπίτια των υπαλλήλων...
  • Άλλο ένα πρόβλημα ήταν ότι σε κάποιες δημόσιες υπηρεσίες δεν μπορούν να «διαβάζουν» σχέδια στην οθόνη και ότι, εν τέλει, είναι προτιμότερο το χαρτί. Ως γνωστόν, η ανάγνωση σχεδίων στην οθόνη είναι άκρως εξειδικευμένη εργασία και μόνο με ειδικό επίδομα μπορεί να διεκπεραιωθεί!
  • Έχει στηθεί κύκλωμα μιζών γύρω από τις εγκρίσεις των αδειών – όχι μόνον της κινητής τηλεφωνίας, αλλά του συνόλου των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων.
Η κομματική νομενκλατούρα είναι σε θέση να επικαλεστεί αδυναμία χρήσης μολυβιού, γόμμας, κουταλιού και πιρουνιού, προκειμένου να ελέγξει τις διαδικασίες έκδοσης αδειών και τις μίζες. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε όλες τις χώρες της Ε.Ε. απαιτούνται 2 φορείς για έγκριση κεραιών, μόνο στη Σλοβακία είναι ακόμα 4 και στην Ελλάδα 9! Αυτό και μόνο δείχνει, πόσο απαραίτητες είναι πολλές από τις δημόσιες υπηρεσίες στο δημόσιο τομέα της χώρας.