20 April 2011

Μια δολοφονία on camera

Η 23χρονη Κινέζα φοιτήτρια Qian Liu στο Τορόντο του Καναδά μίλαγε στον υπολογιστή με ένα φίλο της στο Πεκίνο. Το Skype σε λειτουργία και η κάμερα ανοιχτή για να βλέπονται. Κάποια στιγμή κτύπησαν στην πόρτα της Qian Liu, στη φοιτητική εστία που έμενε με άλλα 6-7 άτομα, κι αυτή σηκώθηκε να δει ποιος είναι. Ο φίλος από το Πεκίνο είδε την κοπέλα να πηγαίνει στο βάθος του δωματίου και να ανοίγει την πόρτα.

Εκεί στο ημίφως εμφανίστηκε ένας άντρας, ο οποίος ζήτησε από τη φοιτήτρια να χρησιμοπιιήσει το τηλέφωνό της για κάτι επείγον. Αυτό περίπου το μήνυμα έφτασε μέσω του Skype στο Πεκίνο. Πάνω εκεί και για αδιευκρίνιστους λόγους ξέσπασε μια αντιδικία με χειροδικίες, τις ο οποίες ο φίλος έβλεπε μόνο εν μέρει, γιατί οι συνετελεστές βγήκαν από το κάδρο. Κάποιος διέκοψε τη σύνδεση και ο αυτόπτης μάρτυρας δεν μπόρεσε πια να αντιληφθεί τι επακολούθησε.

Τι κάνεις σε μια τέτοια περίπτωση; Ο φίλος στο Πεκίνο ειδοποίησε τους γονείς της κοπέλας που ζουν κοντά σ' αυτόν και αυτοί με τη σειρά τους ειδοποίησαν το κινέζικο προξενείο στο Τορόντο. Η καναδική αστυνομία που έφτασε στο δωμάτιο της κοπέλας, τη βρήκε δολοφονημένη στο πάτωμα, γυμνή από τη μέση και κάτω, αλλά χωρίς ίχνη βιασμού! Ο υπολογιστής της έλειπε από το δωμάτιο, ενώ το κινητό τηλέφωνο, από το οποίο θα τηλεφωνούσε ο δράστης, ήταν ακόμα εκεί!

Για τον αιφνίδιο επισκέπτη είπε αργότερα στις αρχές ο φίλος ότι ήταν ένας περίπου 20χρονος με μακριά καστανά μαλλιά, όσο μπορεί κανείς να καταλάβει από μια webcamera.

Τώρα κάνει έρευνες στα τυφλά η Αστυνομία, ποιος ήταν ο επισκέπτης, τι ακριβώς συνέβη στο δωμάτιο και ποιος είναι τελικά ο δράστης· ο οποίος σίγουρα αγνοούσε ότι υπάρχει αυτόπτης μάρτυρας σε απόσταση αρκετές χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά!