13 October 2011

Κοινοβουλευτική διαφθορά


ΤΙΣ τελευταίες δύο εβδομάδες ο λαός πληροφορείται από την κυβέρνηση ότι διεξάγεται μία σκληρή διαπραγμάτευση με την τρόικα για τον περιορισμό των δαπανών του Δημοσίου και τη μείωση του ελλείμματος.
Σ' ΑΥΤΟ το πλαίσιο, ο λαός νομίζει ότι υπάρχει ένα παζάρι και ένα θολό τοπίο γύρω από τις απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, τις μειώσεις των μισθών και των συντάξεων, τη διάλυση των συλλογικών διαπραγματεύσεων. Παραμύθια!
ΟΠΟΙΟΣ διαβάσει τη συμφωνία της 4ης Ιουλίου μεταξύ της τρόικας και της ελληνικής κυβέρνησης, που αποτελεί ένα πολυσέλιδο κείμενο, θα διαπιστώσει πως οτιδήποτε αναγγέλλεται σήμερα είναι κατά γράμμα συμφωνημένο εκείνη τη μέρα.
ΘΑ διαπιστώσει, επίσης, ότι τίποτε από όσα συμφωνήθηκαν εκείνη τη μέρα δεν μπήκε σε εφαρμογή. Οχι από αντιστασιακή διάθεση της κυβέρνησης απέναντι στην τρόικα. Αλλά από την κουτοπόνηρη και παρελκυστική νοοτροπία κάθε κοινοβουλευτικής ελληνικής αρχής, απέναντι σε οτιδήποτε απειλεί τη ρίζα, την ισχύ, την αιτία για την οποία υπάρχει ο Ελληνας βουλευτής των μεγάλων κομμάτων: το ρουσφέτι.
Η ΕΛΛΑΔΑ -ας μου επιτραπεί η ύβρις της προφητείας- δεν θα καταστραφεί επειδή οι ξένοι επικυρίαρχοι προσπαθούν να επιβάλουν εδώ τα ανεφάρμοστα ιδεολογήματά τους. Θα καταστραφεί, επειδή οι κυβερνήτες της είναι ανίκανοι να αλλάξουν τη χώρα προς μια κατεύθυνση χωρίς την πελατειακή, διεφθαρμένη δομή, που έχουν επιβάλει εδώ και δεκαετίες.
Η ΕΛΛΑΔΑ αυτή τη στιγμή είναι αντιμέτωπη με δύο ισοδύναμα επικίνδυνους εχθρούς: Ο ένας είναι τα διεφθαρμένα κόμματά της, οι διεφθαρμένοι βουλευτές της, που συμπαρασύρουν τη δικαστική και εκτελεστική εξουσία και ο άλλος είναι οι ανθρωποφάγοι μηχανισμοί του διεθνούς τραπεζικού και χρηματοπιστωτικού συστήματος, που διά μέσου των υπαλλήλων κυβερνήσεών τους σε Ε.Ε. και ΗΠΑ αρπάζουν πλέον χώρες. Αφού θησαύρισαν στον τζόγο των χρεογράφων-καζίνο.
Η ΕΛΛΑΔΑ έχει να αντιμετωπίσει παράλληλα και όλους τους μηχανισμούς, που παρασιτούν, λαθροβιούν και θησαυρίζουν σε χρήμα και εξουσία από τη διαπλοκή τους με το διεφθαρμένο βουλευτικό σύστημα: τα συνδικάτα και τις δημοτικές, νομαρχιακές, αυτοδιοικητικές αρχές και τις υπηρεσίες και εταιρείες, που υπάγονται σ' όλα αυτά.
ΤΗΝ ώρα που απειλούνται χιλιάδες θέσεις εργασίας, άλλες χιλιάδες αγράμματοι, ατάλαντοι και τυχάρπαστοι κολλητοί διορίζονται ως σύμβουλοι (!) στη νεοεφευρεθείσα κατηγορία εργαζομένων (!!!) σε υπουργεία, υπηρεσίες του Δημοσίου, των δήμων, των νομαρχιών και των δήθεν κοινωφελών εταιρειών.
ΑΥΤΟΙ, αθροιζόμενοι στους ήδη ρουσφετολογικά διορισμένους, αποτελούν τη διαπιστωμένη «αύξηση δαπανών» στον αδηφάγο και αντιπαραγωγικό δημόσιο τομέα.
ΟΛΟ αυτό το καταστροφικό σκηνικό για τη χώρα, καταστροφικό όχι επειδή το θεωρεί έτσι η τρόικα, αλλά επειδή έτσι (δεν) δουλεύει για τα επτά όγδοα των πολιτών, δεν αλλάζει και δεν μετατρέπεται σε χρήσιμο μηχανισμό για το λαό για έναν και μόνο σημαντικό λόγο:
ΤΟ διεφθαρμένο βουλευτικό σύστημα, που έχει διαφθείρει και τη συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων, στηρίζεται πάνω στην πρακτική του ταξίματος των διορισμών. Των διορισμών με κριτήριο τα χαρτάκια που μεταφέρουν από τις τσέπες τους οι βουλευτές στα υπουργικά, κομματικά, αυτοδιοικητικά γραφεία.
ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ και μαϊμού επιδομάτων πρόνοιας, αναπηρίας, ορφάνιας, και κάθε είδους εφευρήματος για να ροκανίζεται το εισόδημα του φορολογούμενου με ένα και μόνο σκοπό: να ξαναψηφιστεί ο βουλευτής και το κόμμα.
ΣΕ ΜΙΑ χώρα, που περισσότερο από ποτέ έχει ανάγκη από τουλάχιστον έναν πολιτικό και ένα κόμμα ή μια πολιτική δύναμη, που να έχει τα άντερα να πει στην τρόικα και τους Ελληνες πολίτες: «ώς εδώ».
ΚΑΙ να κάνει τους Ελληνες να αισθανθούν περήφανοι για τους εαυτούς τους. Γιατί είναι ντροπή οι μεγαλύτεροι να θρέφουν τα παιδιά τους και αυτό να έχει σπαρεί σαν ηθική (!), αντί να θρέφουν οι νεότεροι τους πατεράδες και τις γιαγιάδες.
ΝΤΡΟΠΗ, στα μούτρα βουλευταράδων και πολιτικάντηδων κάθε είδους. Κι αυτό, δεν περνάει από τα χέρια της τρόικας και κανενός επικυρίαρχου. Το σαράκι και ο εχθρός είναι εντός των τειχών. Εντός μας. Στα έδρανα της Βουλής.