06 October 2012

Όσα παίρνει ... κι όσα φέρνει ο άνεμος

Θου κύριε φυλακί των στόματί μου...
Ορμάει ο θείος  Φαίδωνας ανεμίζοντας την εφημερίδα στο χέρι του, σωριάστηκε σε μια πολυθρόνα και άρχισε να με κοιτάει με επιτιμητικό ύφος, μουρμουρίζοντας συνεχώς και αδιαλείπτως:
-         Κοίτα αίσχη, κοίτα αίσχη, σα δε  ντρεπόμαστε,  γι’ αυτό η νεολαία έχει πάρει τον κατήφορο.
-         Τι έπαθες καλέ θείε τον ρωτάω, για να λάβω την απάντηση:
-         Πρόσεξε κακομοίρα μου μη κάνεις κι εσύ τα ίδια με αυτά που γράφει ο άγιος πατέρας!
Και άντε εγώ μετά να καταλάβω τι γράφει ο άγιος  πατέρας! Μου δίνει την εφημερίδα  διπλωμένη και μέσα σε κόκκινο  κύκλο το «αίσχος»!
Διάβασα με μεγάλη προσοχή το άρθρο του Μητροπολίτου Πειραιώς  Σεραφείμ, για το στοματικό σεξ, κοινώς πεολειχία ή πεοθηλασμό! Δεν θα σχολιάσω αν έχει δίκιο ή άδικο, αν θρησκευτικώς είναι καταδικαστέον  και  ιατρικώς  επικίνδυνο. Μπορεί να έχει δίκιο, δεν αντιλέγω αλλά …
Μου δημιουργήθηκε μια απορία, γιατί αυτή η νουθεσία; Πιστεύω ότι αυτά που έγραψε, σίγουρα θα τα είπε και σε κάποιο Κυριακάτικο κήρυγμα. Έχετε παρακολουθήσει κυριακάτικό κήρυγμα; Ποιοι το παρακολουθούν;
Το εκκλησίασμα αποτελείται από ηλικιωμένους, ηλικιωμένες, μεσήλικες, νέα  ζευγάρια με 1 ή 2 παιδιά αγκαλιά που ανυπόμονα περιμένουν να τελειώσει το κήρυγμα και να κοινωνήσουν τα βλαστάρια τους, που χαλάνε τον κόσμο από τις φωνές. Και για να μην ενοχλούνται  οι  εκκλησιαζόμενοι, περισσότεροι είναι έξω , άρα δεν τον ακούν.
Οι όποιοι νέοι, μόλις αρχίσει ο παπάς το μπλα –μπλα, την κοπανάνε!
Άρα ποιοι τον προσέχουν, και σε ποιους απευθύνεται; Στους ηλικιωμένους και τους μεσήλικες!
Παπούλη μου χαλάλι τους τότε, αν σε αυτή την ηλικία των 60+ έχουν κέφι για «στοματικό σεξ», άσ’ τους να το κάνουν κι ας πάνε στον άλλο κόσμο ευχαριστημένοι!
Και τώρα μεταξύ μας, αν δεν δοκιμάσεις ένα φαγητό, πώς μπορείς να βγάλεις το συμπέρασμα ότι δεν είναι καλό και κάνει κακό στην υγεία;
Και αφού έκανα όλες αυτές τις σοφές σκέψεις, ρώτησα όλο αθωότητα τον θείο Φαίδωνα :
-         Θειούλη μου, εσύ στα νειάτα σου δεν έκανες τίποτα από αυτά; 
-         Να κοιτάς τα δικά σου, ήρθε η απάντηση συνοδευόμενη από το μπαμ! της εξώπορτας.
Τώρα σε ποιόν να χρεώσω την κάσα που έφυγε από την θέση της; Στον Άγιο πατέρα Σεραφείμ  στον θείο Φαίδωνα που έκανε τις κουτσουκέλες του; ή στους απανταχού εραστές  άνδρες και γυναίκες που τους αρέσει να  λείχουν!