24 March 2013

Όσα παίρνει... κι όσα φέρνει ο άνεμος

Οι διάσημοι νεόπτωχοι Έλληνες.
της Ισμήνης

Το μνημόνιο, μάλλον τα μνημόνια 1, 2, 3 και πάει λέγοντας, η τρόικα, η κα Μέρκελ, ο κος Σόιμπλε το eurogroup, οι οίκοι αξιολόγησης –αυτό βέβαια με λίγη καλή φαντασία ακούγεται  και σαν οίκος ανοχής, αλλά ούτως ή άλλως μπουρδέλο είμαστε  και δεν ξέρω  ούτε κι εγώ τι άλλο–, δημιούργησαν μια νέα κατηγορία ανθρώπων. Τους νεόπτωχους! αλλά... όχι τους κοινούς ανθρώπους, αυτούς που κόβεται η ήδη  κουτσουρεμένη σύνταξη, όχι  αυτούς που παίρνανε 2 παχυλές συντάξεις και  πήγε περίπατο η μία, όχι αυτούς που παίρνανε  σύνταξη  γερή  και 5 επιδόματα που κοπήκανε κι αυτά.

Η νέα κατηγορία είναι οι επώνυμοι νεόπτωχοι που κατά πλειοψηφία  ανήκουν στον καλλιτεχνικό κόσμο, στον κόσμο του τραγουδιού, του  θεάτρου, της μόδας, επιχειρηματίες δεύτερης γενιάς,    επιχειρηματίες της αρπαχτής, του life style (τρομάρα μας) κλπ.

Όλοι λοιπόν αυτοί που επί σειρά ετών, και σε σωρεία περιοδικών προέβαλλαν τα  νυχτερινά τους καμώματά, τα παιδιά τους, τα σκυλιά τους, τα σπίτια  τους και τα εξοχικά τους, τα ταξίδια τους και τα λούσα τους –α! μην ξεχάσω και τους έρωτές τους–, τώρα  βγαίνουν και κλαίγονται σαν μωρές παρθένες!

 Τα αδηφάγα ΜΜΕ που μέχρι τώρα τους χάιδευαν, τώρα  συμπονετικά μεν, χαιρέκακα  δε, τους ξεμπροστιάζουν  για τα χρέη τους.

Ο  Κιμούλης χρωστάει στην εφορία και κρύβεται, η Βάνα Μπάρμπα  μετακόμισε από το παλάτι της σε μικρότερο  διαμέρισμα  –tragic– γιατί δεν τα βγάζει οικονομικά πέρα.

O Χαλκιάς χρωστάει, χρωστάει και πάει για φούντο, η Μιμή  περνάει δύσκολες ώρες με την μικρή σύνταξη και δυστυχώς έχουν μείνει  απούλητες οι  μεζονέτες  της αντιπαροχής από τη ροζ  βίλα της ντροπής.

Ο Γαβαλάς στα περίφημα  μυκονιάτικα  πάρτι   που φόραγε για καπέλο τις τσάντες Kelly bag χιλιάδων ευρώ, βάρεσε κανόνι αφήνοντας τεράστια χρέη. Ο Κωστόπουλος  που κατέστρεψε 2 γενιές  αμούστακων παιδιών με τα life style του  προωθώντας τενεκεδένιες αξίες ζωής, έκλεισε μετά βαΐων και κλάδων το  μαγαζάκι  του  και κάνει  εκ βαθέων  εξομολογήσεις  για τα λάθη του και τις  λάθος επιλογές του.

Ο Λαϊνόπουλος και Λιακουνάκος βγαίνουν και με όψιμες αυτοκριτικές χαρακτηρίζουν «σκατά» την κοινωνική κοπριά που τους έτρεφε τόσο καιρό και μέσα στην οποία βυθιζόντουσαν φωτογραφιζόμενοι με  ευδαιμονία!

Να μην πιάσω  τους άρχοντες της ντροπής Τζοχατζόπουλο, Παπαγεωργόπουλο, Γιάννο Παπαντωνίου, Πανίκα Ψωμιάδη, Λαυρεντιάδη και πάει λέγοντας. Ένας ατέλειωτος κατάλογος  διεφθαρμένων μικρών ανθρώπων.

Και έχουν το θράσος  να βγαίνουν  στην τηλεόραση  ή με δηλώσεις στις εφημερίδες, να κλαίνε και να παρουσιάζουν τους εαυτούς του θύματα μιας καταναλωτικής κοινωνίας, πλεκτάνης  άνομων συμφερόντων ή  κυνηγούς των ονείρων τους που τους οδήγησαν στην οικονομική καταστροφή!

Άντε να χαθείτε ανθρωπάρια! Δεν σας λυπάμαι  και πάψτε να κλαίγεστε γιατί κανείς δεν σας λυπάται! Για να μην πάω πιο μακριά και να πω ότι οι περισσότεροι χαίρονται για την κατάντια σας!

Αλλά ούτε τον αυτοσεβασμό δεν έχετε, ώστε να αποδεχθείτε  την κατάστασή σας, να κάνετε την αυτοκριτική σας και να βυθιστείτε στο μεγαλείο της σιωπής  και της λήθης!