16 January 2014

Ο αντιμνημονιακός Κουρής...

του Γιάννη Παντελάκη, protagon.gr, 16/1/2014

Η καινούργια εφημερίδα του Γιώργου Κουρή (που στηρίζει, με φανατισμό, Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ), μας πληροφόρησε χθες, πως «όποιος αντιστέκεται στην τρόικα, συλλαμβάνεται» ! Το δημοσίευμα, ήρθε μια ημέρα μετά τη σύλληψη του εκδότη για χρέη προς το δημόσιο. Δεν ήταν η πρώτη σύλληψη, έχει προηγηθεί άλλη μια. Την προηγούμενη φορά, είχε πει ότι τον συνέλαβαν οι δοσίλογοι! Τώρα, επειδή είναι αντιμνημονιακός. Την τρίτη φορά, ίσως ακούσουμε κάτι πιο... προχωρημένο. Τον συνέλαβαν με εντολή Μέρκελ, ας πούμε. Γιατί όχι;
     
Φοβάμαι, πως κάποιοι απ’ όσους διαβάσουν τον ισχυρισμό Κουρή, μπορεί να τον υιοθετήσουν. Οι μνημονιακοί, κυνηγάνε τους αντιμνημονιακούς εκδότες. Και με τον Τράγκα, κάτι ανάλογο δεν έγινε άλλωστε; Τον κυνηγάνε επειδή αποκαλύπτει «τη γερμανική Κατοχή». Γιατί αν δεν υπήρχε αυτή η Κατοχή, ο Τράγκας, ίσως εξακολουθούσε να παίρνει τεράστια ποσά κρατικής διαφήμισης για έντυπα ιδιαίτερα μικρής κυκλοφορίας.
    
Οι συλλήψεις των εκδοτών γίνονται πάντα για χρέη. Για χρέη προς το δημόσιο, όμως. Οι νόμοι που υπάρχουν κατά πώς φαίνεται, προστατεύουν μόνο το δημόσιο. Ο συγκεκριμένος εκδότης δεν χρωστάει μόνο στο δημόσιο, αλλά και σε εκατοντάδες πρώην εργαζόμενους στον τηλεοπτικό σταθμό Alter, αλλά και στην Αυριανή. Φυσικά, δεν είναι ο μόνος. Οι μιντιάρχες που χρωστάνε στους εργαζόμενους, πρέπει να ξεπερνάνε τα δάκτυλα και των δυο χεριών και κάτι παραπάνω. Αδελφές Τεγοπούλου, Λυμπέρης, Κωστόπουλος, Σαραντόπουλος κ.ο.κ.
    
Κανένας από αυτούς δεν βρίσκεται παρέα με τους... συνήθεις κολασμένους των φυλακών. Τους ποινικούς, δηλαδή. Βρίσκονται στα ακριβά σπίτια τους και απολαμβάνουν ό,τι ο καθένας νομίζει. Όλοι, έχουν ακολουθήσει την ίδια ακριβώς συνταγή. Φροντίζουν να ρυθμίζουν τα χρέη τους προς το δημόσιο, αλλά δεν φροντίζουν για τα χρέη σε όλους τους άλλους. Κάτι ανάλογο θα κάνει φαντάζομαι και ο Κουρής.
     
Το φαινόμενο, δεν αφορά μόνο στους μιντιάρχες. Δεκάδες μεγάλοι επιχειρηματίες, κάνουν ακριβώς το ίδιο. Οι... μνημονιακοί νόμοι είναι με το μέρος τους. Οι νόμοι δεν είναι με το μέρος των εργαζόμενων. Των πρώην εργαζόμενων. Αυτοί που νομοθετούν, έχουν καμιά καλή ιδέα για να πάψει αυτή η προκλητική μεταχείριση;