30 October 2010

Οι Οικολόγοι-Πράσινοι αφήνουν στην άκρη τα Ι.Χ.

Ένα οικολογικό τρένο για την Αττική

Ένα έκτακτο τρένο σε μια γραμμή που ξαναζωντανεύει μετά από αρκετό καιρό ξεκινάει αύριο Σάββατο 30 Οκτωβρίου από τον παλαιό σταθμό των Αγίων Αναργύρων (κεντρική πλατεία) μεταφέροντας τον Κώστα Διάκο και τους υποψήφιους του συνδυασμού "Αττική Οικολογική Απάντηση".

Το τρένο ξεκινάει στις 10 το πρωί με ημίωρες στάσεις στα Άνω Λιόσια, την Ελευσίνα, τον Ασπρόπυργο και τη Νέα Πέραμο για να καταλήξει στα Μέγαρα περίπου στις 13:00.

Το τρένο έχει μισθωθεί από τους ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ στο πλαίσιο κεντρικών εκδηλώσεων που διοργανώνονται από το κόμμα για την υποστήριξη της υποψηφιότητας του Κώστα Διάκου στην περιφέρεια Αττικής και του συνδυασμού "Αττική Οικολογική Απάντηση".


Μέλη των Οικολόγων Πράσινων και υποψήφιοι του συνδυασμού θα ενημερώνουν τους πολίτες για τους κινδύνους που συνεπάγεται για το τρένο ο νόμος πλέον του κράτους για τον ΟΣΕ, για τις προτάσεις της "Αττικής Οικολογικής Απάντησης" καθώς και για τη συνέχιση του αγώνα για την υπεράσπιση των τρένων.

Τοπικές εκδηλώσεις προγραμματίζονται σε αρκετούς σταθμούς, ενώ για τους πολίτες που θα θελήσουν να επιβιβαστούν δε θα υπάρξει αντίτιμο, όπως επίσης και για τους ποδηλάτες.

Η "Αττική Οικολογική Απάντηση" προτείνει για την ικανοποίηση των αναγκών της τοπικής συγκοινωνίας να διατηρηθούν και οι παλιές γραμμές του τρένου που διασχίζουν το κέντρο των οικισμών.

Στόχος είναι το 2020 το σύνολο των κατοίκων του λεκανοπεδίου και το 90 % των κατοίκων της υπόλοιπης Αττικής να μη χρησιμοποιούν πλέον αυτοκίνητα για τις μετακινήσεις τους.

Το πράσινο τρένο έγινε πράσινο λεωφορείο

Με λεωφορείο θα πραγματοποιηθεί τελικώς η σημερινή περιοδεία του υποψήφιου περιφερειάρχη της «Αττικής Οικολογικής Απάντησης» Κώστα Διάκου στη Δυτική Αττική, μετά την ακύρωση του έκτακτου δρομολογίου του πράσινου τρένου που θα μετέφερε το συνδυασμό.

Σε ανακοίνωσή τους, χθες το βράδυ, οι Οικολόγοι Πράσινοι αναφέρουν: «Η μίσθωση του συρμού είχε ζητηθεί από τις 12 Οκτωβρίου και η απάντηση της ΤΡΕΝΟΣΕ ήταν μέχρι σήμερα (σ.σ χθες) θετική. Προσέκρουσε όμως στη δήλωση του ΕΔΙΣΥ, αρμόδιου φορέα για τη σιδηροδρομική υποδομή, που επικαλείται ότι δεν θα μπορεί τις επόμενες μέρες να έχει σε λειτουργία τις ισόπεδες διαβάσεις της γραμμής».


«Η ματαίωση του "πράσινου τρένου" για την περιοδεία του Κώστα Διάκου δημιουργεί τουλάχιστον σοβαρά ερωτήματα. Ελπίζουμε να πρόκειται απλώς για τον απαράδεκτο τρόπο λειτουργίας που έχει διαμορφωθεί στον ΟΣΕ με ευθύνη των κατά καιρούς εκλεκτών των κυβερνήσεων, και όχι για έμμεση απάντηση στη στάση μας υπέρ του σιδηροδρόμου. Για εμάς το θέμα αυτό μένει ανοιχτό όσα νομοσχέδια και να ψηφιστούν», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Γιάννης Παρασκευόπουλος.