13 November 2012

Οι αδικημένοι… «εργαζόμενοι» της Βουλής!


Ξενοφών Α. Μπρουντζάκης, Ποντίκι, 13/11/2012


Πριν από λίγες μέρες η χώρα έζησε μια τεραστίων διαστάσεων ΝΤΡΟΠΗ, τη στιγμή μάλιστα που η Βουλή ετοιμαζόταν να ψηφίσει το πιο επώδυνο πακέτο μέτρων που γνώρισε η χώρα. Από στοιχειώδη ντροπή και ευθιξία απέναντι στο σύνολο του καταπονημένου ελληνικού λαού, οι πλέον αναξιοκρατικά διορισμένοι με ακραίο σκανδαλώδη τρόπο υπάλληλοι της Βουλής επιχείρησαν και πέτυχαν πραξικοπηματικά να διατηρήσουν υπεράνω του νόμου, της λογικής, της στοιχειώδους ηθικής τάξης τα απαράδεκτα προνόμιά τους, τα οποία αυτήν τη στιγμή είναι σαν καρφί στο μάτι του λαού. 

Τη στιγμή που η χώρα αγωνίζεται σωστά ή λάθος – δεν είναι της παρούσης να κρίνουμε το να μη γίνει η σύνταξη των 300 ευρώ 270 –, αυτοί απείλησαν στην πιο κρίσιμη ψηφοφορία της μεταπολίτευσης να τινάξουν το πολίτευμα της χώρας στον αέρα προκειμένου να εκβιάσουν, μην και θιγεί ο 16ος μισθός τους και τα πάνω από 200.000 ευρώ εφάπαξ.



Αντιγράφω από την iefimerida.gr τον δωδεκάλογο των απίθανων προνομίων που απολαύουν προκλητικά σε βάρος του Ελληνικού Λαού οι εκλεκτοί διορισμένοι συγγενείς των Ελλήνων βουλευτών:
  1. Οι υπάλληλοι έπαιρναν 16 παχυλούς μισθούς, που έφθαναν τουλάχιστον τα 3.000 ευρώ καθαρά μηνιαίως κατά μέσο όρο, συν τα υπόλοιπα προνόμια που παρατίθενται παρακάτω. Έπαιρναν δηλαδή και 13ο, 14ο, 15ο και 16ο μισθό!
  2. Σύμφωνα με τον προϋπολογισμό του 2011, ο 15ος και ο 16ος μισθός κόστιζαν στο κράτος 16,9 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο. Τώρα ο 15ος και ο 16ος μισθός έχουν κοπεί, και στον προϋπολογισμό του 2012 αυτοί οι μισθοί κοστίζουν 5,1 εκατομμύρια ευρώ.
  3. Μπορεί ο 15ος και ο 16ος μισθός να έχουν κοπεί, αλλά επέστρεψαν αμέσως από το παράθυρο. Έστω και με μειωμένα ποσά, οι δύο αυτοί μισθοί επέστρεψαν ως «κίνητρο επίτευξης στόχων στήριξης του κοινοβουλευτικού έργου». Αυτό το ποσό αποφασίζεται από τον εκάστοτε πρόεδρο της Βουλής.
  4. Εάν ένας υπάλληλος συνταξιοδοτηθεί με 30 χρόνια εργασίας στη Βουλή, τότε θα λάβει ως εφάπαξ περίπου 60 μισθούς.
  5. Κατά προσέγγιση, το εφάπαξ ξεπερνά τα 200.000 ευρώ για κάθε υπάλληλο.
  6. Παίρνουν δεύτερο εφάπαξ από το ταμείο Προνοίας των Δημοσίων Υπαλλήλων.
  7. Παίρνουν μέρισμα από το Μετοχικό Ταμείο των Πολιτικών Υπαλλήλων.
  8. Με τον διορισμό του ένας υπάλληλος της Βουλής έχει και πολλά προνόμια, που δεν έχει κανείς άλλος εργαζόμενος. Μέσα στο Κοινοβούλιο υπάρχει παιδικός σταθμός, όπου στέλνουν τα παιδιά τους δωρεάν, ενώ έχουν το δικαίωμα να απολαμβάνουν το γυμναστήριο και το πάρκινγκ της Βουλής απεριόριστα. Στέλνουν τα παιδιά τους στον εξαιρετικό παιδικό σταθμό που λειτουργεί στο υπόγειο προς τη μεριά του Εθνικού Κήπου (επειδή έχουν αυξηθεί οι ανάγκες, δημιουργήθηκε κι άλλος παιδικός σταθμός σε κτήριο που παραχώρησε στη Βουλή το υπουργείο Πολιτισμού στην Πλάκα).
  9. Οι υπάλληλοι της Βουλής έχουν όλες τις ευκολίες που παρέχει το λεγόμενο ΣΕΠΑ του Συγκροτήματος Εξυπηρέτησης του Προσωπικού της Πολεμικής Αεροπορίας. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως, όπως οι πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας, έτσι και οι εργαζόμενοι στη Βουλή μπορούν να ψωνίζουν σε πολυκαταστήματα του ΣΕΠΑ σε πολύ πιο χαμηλές τιμές από αυτές που υπάρχουν στην αγορά.
  10. Το πλέον όμως εξοργιστικό είναι παρακάτω. Μέσα στη Βουλή υπάρχουν αρκετοί χώροι που νοικιάζονται σε επιχειρήσεις. Όλα αυτά τα μισθώματα, που αποτελούν πολλές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ τον χρόνο, δεν πηγαίνουν στα ταμεία της Βουλής ή του ελληνικού κράτους, αλλά στο Ταμείο Αρωγής Υπαλλήλων της Βουλής προκειμένου εκείνοι μετά να παίρνουν εφάπαξ το οποίο υπολογίζεται σε δύο μισθούς για κάθε έτος ασφάλισης. Έτσι το κυλικείο της Βουλής καταβάλλει 24.000 ευρώ τον χρόνο στο Ταμείο των υπαλλήλων, το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας δίνει 312.000 ευρώ τον χρόνο, το υποκατάστημα των ΕΛΤΑ δίνει 48.000 ευρώ ετησίως ενώ 48.000 ευρώ δίνει και η Ολυμπιακή.
  11. Σε κάθε τιμολόγιο που πληρώνει η Βουλή σε προμηθευτές τούς επιβάλλει επιπλέον 7% υπέρ των υπαλλήλων της Βουλής.
  12. Έπαιρναν μετεκλογικό επίδομα ύψους 1.000 ευρώ, μόλις άνοιγε η Βουλή μετά τις εκλογές. Σάλος προκλήθηκε στις εκλογές του Ιουνίου 2012 όταν ο μιας ημέρας πρόεδρος της Βουλής Βύρων Πολύδωρας υπέγραψε το εκλογικό επίδομα, εν μέσω Μνημονίου!

ΥΓ. 1: Μια και το έφερε η κουβέντα, να σημειώσουμε για χάρη της τάξης ότι στην παρωδία των διορισμών συμμετείχαν όλα τα κόμματα του Κοινοβουλίου αναλογικά… πλην του ΚΚΕ!
ΥΓ. 2: Καλά, πόσες μέρες θα περάσουν για να μάθουμε τελικά στα πόσα ευρώ φτάνει η βουλευτική αποζημίωση; Είναι 5.000 ευρώ, είναι 5.500 ευρώ, είναι 7.000 ή 8.000 ευρω; Θα μας ενημερώσει κάποιος, έτσι για να ξέρουμε για το ακριβές ποσό που θα κλάψουμε;
ΥΓ. 3: Δηλαδή ένας υπάλληλος της Βουλής που διορίστηκε από τον πρόεδρο της Βουλής, ας πούμε από την Καρδίτσα – έτσι στην τύχη –, κύριε Σιούφα, εισπράττει περισσότερα από τον αρχηγό του ΓΕΕΘΑ;

Αυτή η χώρα δεν πάσχει από κρίση, πάσχει από σαπίλα!