18 November 2012

Όσα παίρνει ... κι όσα φέρνει ο άνεμος.


Συγχωρέστε την άγνοιά μου, αλλά ντεν γκαταλαβαίνει...
της Ισμήνης

Συγνώμη  αλλά θα το πω και θα το ομολογήσω! Δεν καταλαβαίνω γρι από  αριθμητική, από  μαθηματικά, από λογιστικά, από τραπεζικά!
Δεν καταλαβαίνω το μνημόνιο 1 και το μνημόνιο 2  και τώρα διαβάζω για μνημόνιο 3!
Δεν καταλαβαίνω τι σημαίνει κούρεμα, τι σημαίνει τοξικά ομόλογα, τι σημαίνει «στις επιβαλλόμενες καταστροφικές νεοφιλελεύθερες ευρωπαϊκές πολιτικές που εξοντώνουν λαούς και χώρες στο όνομα δήθεν της κρίσης και του χρέους».
Δεν καταλαβαίνω  τι σημαίνει Μεσοπρόθεσμοτι σημαίνει βιώσιμο χρέος και εκείνο το άλλο  που λέει ότι  πρέπει να μπει σε σωστή τροχιά το ελληνικό πρόγραμμα!
Καθημερινά μας κάνουν πλύση εγκεφάλου ότι θα πληρώσουμε μόνο από πλεόνασμα από πρωτογενή παραγωγή!
Και στη συνέχεια ότι οι εκτιμήσεις βασίζονται σε προσωρινούς δείκτες και υπόκεινται σε αναθεώρηση για την παραγωγή των προσωρινών αποτελεσμάτων.
Εκείνη δε η  «ρήτρα ισοδύναμων μέτρων» κάτι σαν την ούγια της Πειραϊκής Πατραϊκής μού ακούγεται!
Ανοίγω την τηλεόραση  να διασκεδάσω κομματάκι και, ή θα πέσω πάνω στις ατέλειωτες τούρκικες  σειρές που ο Σουλεϊμάν και το χαρέμι του  μπλέκεται με την Ασι, Χάσι, Μάσι και δεν  συμμαζεύεται ή θα πέσω σε κάποιον τρελαμένο αναλυτή που προσπαθεί να πείσει άλλους, επίσης τρελαμένους…
Αλλάζω κανάλι μπας και δω καμία πιο εντόπια παραγωγή και νάσου βλοσυρός και κατηφής ένας κυριούλης με σκούρο κουστούμι, με  κοιτάει αυστηρά και μου εκτοξεύει ότι
"Συντηρείται η διαμάχη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωζώνης σχετικά με την επίτευξη του στόχου για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και ενώ απομένει πλέον λιγότερο από μια εβδομάδα από τη νέα συνεδρίαση του Eurogroup, από το  οποίο η ελληνική κυβέρνηση προσδοκά να λάβει μια «τελική απόφαση» για το ελληνικό ζήτημα. Ο Paulo Nogueira Batista, εκπρόσωπος της Βραζιλίας και άλλων 10 χωρών στο ΔΝΤ, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, υποστήριξε ότι «μια κάποια μορφή επιπρόσθετης υποστήριξης ή ελάφρυνσης του χρέους προερχόμενη από το δημόσιο τομέα της Ευρωζώνης θα είναι μάλλον απαραίτητη αν επιμηκυνθεί το ελληνικό πρόγραμμα". Αυτό το αντέγραψα από κάποιο site και ελπίζω ότι, όποιος το καταλάβει, μπορεί να μου το εξηγήσει κι εμένα.
Ένα  όμως μπορώ να καταλάβω, διότι είναι ηλίου φαεινότερον, ότι μόλις πληρωθώ  σε  5 ημέρες  κοιτάζω το ημερολόγιο πότε είναι η επόμενη πληρωμή.

Καλά αυτό το κούρεμα  στα λεφτά μου, μπορώ να το καταλάβω και χωρίς να μου το πούνε στην τηλεόραση!