21 December 2013

Όσα παίρνει... κι όσα φέρνει ο άνεμος

NIP/TUCK

της Ισμήνης

Έχετε δει την ανωτέρω σειρά στην τηλεόραση; Όχι;  Τότε χάνετε, διότι είναι μια πολύ επιμορφωτική και διδακτική τηλεοπτική σειρά!

Ας αρχίσω όμως από την αρχή. Όλα για να μην πω τα περισσότερα τηλεοπτικά μας κανάλια  τις ώρες ακροαματικότητας  βάζουν ένα σωρό σοβαρές και μη σειρές,   πάντα  βασιζόμενοι στην εισροή των διαφημίσεων (που σημαίνει χρήματα) και στα μηχανάκια της AGB, αν το έγραψα καλά, που και αυτό  μεταφράζεται σε ακροαματικότητα!

Οπότε από τις 5-11 παρελαύνουν όλα τα σούργελα της ελληνικής τηλεόρασης,  όπου  οι μισές  ξανθές  βρίζουν τις  υπόλοιπες μισές  και τούμπαλιν  ή ανταλλάσσουν ασπασμούς και εναγκαλισμούς  εκτοξεύοντας τόσες  χαριτωμενιές που  μπροστά σε αυτά που βλέπει ο τηλεθεατής το  δηλητήριο  της κόμπρας είναι ακίνδυνο.


Κατόπιν  ακολουθούν   όλες οι τουρκοβραζιλιάνικες σειρες που ο Σουλειμάν, ο Μαχμούτ ή ο Ραούλ σφάζονται για τα μάτια της Εμινέ, της Αισέ ή της Κάρμεν.

Το ποδόσφαιρο  σε πρώτο πλάνο  παρακαλώ, έτσι για να δώσουμε πρότυπα στα παιδιά μας ότι μόνο με τα χρυσά πόδια πας μπροστά,  τουτέστιν βγάζεις λεφτά και όταν δε  γίνεις διάσημος,  δεν πληρώνεις και τους φόρους σου στο Ελλάντα! Συμβαίνει και αυτό!

Από την άλλη μεριά μια μερίδα τηλεθεατών ψάχνει εναγωνίως  να δει κάτι της προκοπής  και  διαπιστώνει ότι κάποια καλά προγράμματα  παρουσιάζονται  μόνο για ζόμπι, μεταφραζόμενο στις 3, 4 ή 5 το πρωί! Π.χ. το Judging  Amy ή το Brothers and sisters κλπ. Τι καλά!

Αλλά ευτυχώς υπάρχουν και οι εξαιρέσεις, δόξα τω Θεώ. Το κανάλι SKAI  στις 10.30 το βράδυ  ξεκινάει τη σειρά  NIP/TUCK. Κάθισα κι εγώ να τη παρακολουθήσω και θα σας πω με λίγα λόγια, τι καλά αποκόμισα από αυτή τη θαυμάσια σειρά  που σημειωτέον προβάλλεται ώρα που πολλά παιδιά έχουν στρογγυλοκαθίσει  μπροστά στην τηλεόραση και δεν έχουν πάει για ύπνο.

Έχουμε και λέμε: σε ένα κοσμικό θέρετρο της Αμερικής Μπέβερλυ Χιλς ή Μαϊάμι, θα σας γελάσω, 2 γιατροί πλαστικοί χειρουργοί, προσφέρουν τις υπηρεσίες τους  με υψηλό κόστος στους/στις πελάτες /τισσες.

Ο 1ος   παντρεμένος με παιδιά, ο 2ος   λεύτερος αλλά πολύ γκομενιάρης. Έχουν μια ιδιωτική κλινική όπου παρελαύνουν γνωστοί και άγνωστοι  για κάθε είδους πλαστική εγχείριση. Και  από εδώ ξεκινάει όλη η υπόθεση και τόσο  μπλέξιμο που μπερδεύτηκα.

Ο λεύτερος  είναι ο  κουμπάρος αλλά και ο πατέρας του 1ου  παιδιού του παντρεμένου φίλου και συναδέλφου του. Η γυναίκα του 1ου   μετά από 20 χρόνια γάμου  χώρισε και έγινε λεσβία, συζεί με μια  γκόμενα που έχει μια κόρη που  θέλει να κοιμηθεί με τον πρώην άντρα της γκόμενας της μητέρας της.

Το κοριτσάκι του 1ου, 8 ετών, ζητάει από τον πατέρα της να της κάνει πλαστική στο πρόσωπο για να γίνει πιο όμορφη.

Ο γιος του 1ου  ξεμυαλίστηκε με μια ψυχολόγο  20 χρόνια μεγαλύτερη, που είχε η μητέρα του μετά τον χωρισμό της, αλλά  ο 2ος   γιατρός  όταν διαπίστωσε την κακή επιρροή που είχε πάνω στον γιο του... για την συνετίσει,  πήγε σπίτι της, της μίλησε, την πήδηξε και σαν γιατρός και δη πλαστικός, πάνω στο πήδημα διαπίστωσε ότι ήταν άντρας που είχε κάνει αλλαγή φύλλου.

Ο 2ος  ο λεύτερος που έχει πηδήξει τις μισές γκόμενες της πόλης, ανακάλυψε το πατρικό ένστικτο και   υιοθετεί  ένα μωρό που του το φόρτωσε μια  άλλη γκόμενα, η οποία το συνέλαβε με ένα μαύρο στις τουαλέτες κάποιου αεροδρομίου!

Ένας μανιακός δολοφόνος  με μάσκα  τριγυρνάει τα βράδια χαρακώνει στο πρόσωπο  άντρες και γυναίκες, τον δε 2ο,  αφού τον χαράκωσε, τον πήδηξε κι όλας!

Μετά από αυτό, αφού ο συνάδελφος του έφτιαξε το πρόσωπο, πάντα για τον λεύτερο μιλάμε,  τα φτιάχνει με μια πορνοστάρ που της έκανε ένα σωρό εγχειρίσεις, η οποία όμως τελικά έμπλεξε με τη σαϊεντολογία  και πήρε τον καλό δρόμο.

Αλλά γνώρισε τον γιο του 1ου, τον αγάπησε και έκανε ένα παιδί μαζί του, αλλά δυστυχώς το ρίξανε στα ναρκωτικά και δεν είχαν λεφτά  να πάρουνε ούτε γάλα στο παιδί, οπότε ο γιος και στοργικός  πατέρας, αποφάσισε  να γυρίσει πορνοταινία με άντρες, να είναι παθητικός,  για να βγάλει λεφτά για το γάλα του παιδιού του! Την τελευταία όμως στιγμή στο πλατό, αφού είχε κάνει και κλύσμα για να αδειάσει, μετάνιωσε και δεν ενέδωσε!

Για να ζήσει το παιδί του όμως, άρχισε να κλέβει, αλλά... εδώ είναι το ηθικό στοιχείο,   οι 2 γιατροί, πατέρας και πατριός, για να τον φέρουν στον ίσιο δρόμο, τον παραδίδουν στην αστυνομία και μπαίνει φυλακή.

Στη φυλακή όμως, τον λιμπίζεται ένας προστάτης–φυλακισμένος  και ο νεαρός μας  για να έχει την απόλυτη προστασία  του, ζητά από τον πατέρα του (τον λεύτερο γιατρό)  να του προσθέσει βυζιά για να ικανοποιεί τον προστάτη του!

Ζαλιστήκατε; Εγώ ναι και όχι μόνο που τα είδα, αλλά και τώρα που τα γράφω!