08 March 2014

Όσα παίρνει ... κι όσα φέρνει ο άνεμος

Απορίες
της Ισμήνης
Βρε παιδιά συγχωρέστε την  άγνοιά μου, ή όπως αλλιώς θέλετε να το πείτε. Αλλά έχω μερικές απορίες! Δηλαδή, κάποια πράγματα που δεν μπορώ να τα καταλάβω ή σε τελευταία ανάλυση δεν μπορεί να τα χωρέσει το μυαλό μου. Τώρα  αν αυτό το μυαλό που διαθέτω είναι μικρό ή μεγάλο, αυτό είναι μια άλλη ιστορία και βέβαια δεν είναι της παρούσης να το αναλύσουμε!
Πάντως όπως και να είναι καλό είναι και το βασικότερο δουλεύει ακόμα! 
Λοιπόν έχουμε και λέμε,
Απορία 1η: πόση ψυχολογία μπορεί να αντέξει το μυαλό του μέσου Έλληνα; Λίγο πολύ όλα τα κανάλια το έχουνε ρίξει σε εξειδικευμένα θέματα και οι  κυρίες με το εξτένσιον μαλλί κάνουνε τις παντογνώστριες. Αναλύουν και  ξαναναλύουν με περισπούδαστο ύφος κάποια θέματα, λες και είναι ο Φρόϊντ ή ο Άντλερ!!!!
Απορία 2η: πόση μαγειρική και ζαχαροπλαστική μπορεί να αντέξει το στομάχι και η τσέπη  του μνημονιακού Νεοέλληνα; Από το πρωί μέχρι το βράδυ όλοι και όλες  βάλθηκαν  να μαγειρεύουν  και να ξαναμαγειρεύουν. Στα βουνά, στα λαγκάδια, στις ακρογιαλιές, στα καΐκια, στους δρόμους και στα στενά, στήνουν κατσαρόλες και τεντζερέδια  με ύφος και τσαχπινιά!

Απορία 3η: καλά  είναι δυνατόν με τόσα μαγειρέματα, έστω  μια φορά  να μην έχει βγει ένα φαγάκι ή ένα γλυκάκι αηδία;  Να δοκιμάσει κάποιος και να πει «φτου... χάλια   είναι»! Κι εγώ είμαι καλή μαγείρισσα, αλλά αμαρτία μου το λέω  και το παραδέχομαι, έχω κάνει φαγητά... μπλιαχ! Εκείνοι δα ούτε ένα;
Απορία 4η: γιατί  όταν μια καλή σειρά  στην τηλεόραση, πιθανόν να μην έχει την προσδοκούμενη ακροαματικότητα, ενώ την ξεκινάνε σε νορμάλ ώρες, σιγά–σιγά την μεταθέτουν τις μεταμεσονύκτιες ώρες και μετά τις ώρες ζόμπι και στο τέλος την εξοστρακίζουν εντελώς; Βρε παιδιά, δεν είναι δυνατόν να θέλουνε να βλέπουνε όλοι  σήριαλ αμφιβόλου ποιότητος και  της γείτονας χώρας!
Απορία 5η: γιατί στα ελληνικά σήριαλ οι διάλογοι ακούγονται λες και οι ομιλούντες έχουν βότσαλα στο στόμα τους, σαν τον ρήτορα Δημοσθένη; Γιατί δεν έχουν ελληνικούς υπότιτλους που τελικά χρειάζονται όχι μόνο για τους βαρήκοους, αλλά και για τους ευήκοους!
Απορία 6η: γιατί τα φαρμακεία πουλάνε παπούτσια λειτουργώντας ανταγωνιστικά  με τα μαγαζιά υποδημάτων  και  από την άλλη  μεριά δεν δέχονται, τα φαρμακεία, να πουλάνε   συσκευάσματα μη φαρμακευτικά  τα σούπερ μάρκετ;
Απορία 7η: λες να το αναλογισθούνε τα παπουτσάδικα και να ξεσηκωθούν;
Απορία 8η :  γιατί  τα σούπερ μάρκετ  πουλάνε λογοτεχνικά βιβλία  μαζί με τις μπριζόλες, τη φέτα, τα μανταρινοπορτόκαλα  και τα χαρτιά υγείας; Με την ίδια λογική τα βιβλιοπωλεία  να πουλάνε αυγά, γάλατα και γιαούρτια!
Όλα αυτά είναι απορίας άξιον!
Σας  ζάλισα;  Καλημέρα σας!!!!