03 January 2009

Ax!!… Εμείς οι γυναίκες

της Ισμήνης

2. Ο ονειροκρίτης και η καφετζού


Άλλος μπελάς και αυτός, άλλη τρέλα και αυτή.

Ξαπλώνει το βράδυ στο κρεβάτι της, αφού τυλίξει τα μαλλιά της με μπικουτί, Χριστέ μου τι ερωτική εμφάνιση, άσε δε που πασαλείβεται με τόσες
κρέμες που αν τις μαζέψεις όλες μαζί γεμίζεις 3 κοκ! Από πριν έχει αρχίζει την ιεροτελεστία! Κάνει 2 βόλτες γύρω από την νυφικά παστάδα για να την αερίσει με την αύρα της.

Σταυρώνει το μαξιλάρι της , σταυρώνει και τον συμβίο της που ήδη έντρομος την βλέπει να καταφθάνει και έχει τραβηχτεί στην άκρη του κρεβατιού κάνοντας τον κοιμισμένο, για να μην της έλθει καμιά πονηρή σκέψη, άντε και έχει μπει στην κλιμακτήριο και έχει γμτ … κάτι εξάψεις που του έρχεται τρέλα του ανθρώπου, λες και είναι υποχρεωμένος συχνά πυκνά να σβήνει το όψιμο πάθος της.

Ξαπλώνει από την δεξιά πλευρά πάντα, βολεύει την κορμάρα της, φιλάει το μαξιλάρι της και κλείνει τα μάτια της κάνοντας ευχάριστες σκέψεις, έτσι για να έχει και καλά όνειρα το βράδυ! Μετά από πάλεμα με το πάπλωμα, το μαξιλάρι και κάμποσες κλωτσιές στον ακροβολισμένο άντρα της, έρχεται επιτέλους το πρωί και η ώρα να ξυπνήσει.

Όταν σηκώνεται η καλή μας ο σύζυγος ήδη την έχει κοπανήσει για να πάει να βγάλει τον άρτο ημών τον επιούσιο της οικογένειας δηλαδή –γυναίκας και τέκνων–, τα οποία να μην να βασκαθούνε τα άτιμα, ακολουθούνε τα χνάρια της μάνα στους. Έχουνε ένα στόμα σαν πηγάδι 300 μπουκιές κατεβάζουν στην καθισιά τους και όλο ζητάνε σαν να μην έχουνε ξαναδεί φαγητό στη ζωή τους.

Ξυπνάει λοιπόν η καλή μας και αρχίζει η ιεροτελεστία της καθημερινής έγερσης, αλλά όχι άντε και σηκωθήκαμε φτιάχνουμε καφέ και μετά αρχίζουμε τις δουλειές του σπιτιού … α! όλα κι όλα, εδώ προηγείται η επιστημονική … και ψυχολογική ανακατανομή της πρωινής δραστηριότητας … αλά Δρούζα, η οποία θα πορευθεί ανάλογα με την βραδινή εν ύπνω εντύπωση και εξήγηση των ονείρων.

Ξαπλωμένη στο κρεβάτι εν πλήρη ηρεμία φέρνει στο μυαλό της το όνειρό ή τα όνειρα που είδε χθες το βράδυ. Τα ξαναθυμάται με όλες τους τις λεπτομέρειες και τις προεκτάσεις, μετά σηκώνεται και ανάλογα το όνειρο ξεκινάει και η μέρα της . Όπως πχ :

– Είδε ότι είχα μπροστά της ένα βάζο γλυκό πελτέ που της είχε φέρει τα κυδώνια από το χτήμα το κουμπάρος, τα είχε φτιάξει μόνη της αλλά δεν είχε βγάλει τα κουκούτσια και όπως καταβρόχθιζε το γλυκό, μπλεκότανε τα κουκούτσια ανάμεσα στα δόντια της και όλο τα έφτυνε … κακό σημάδι συλλογίζεται, γιατί ένα παρόμοιο με μελιτζανάκι γλυκό είδε τις προάλλες και μέχρι το μεσημέρι έμαθε άσχημο μαντάτο –ο ανεπρόκοπος δεν πήρε αύξηση– και μετά της ανακοίνωσε ότι δεν θα πάνε διακοπές το καλοκαίρι.

– Είδε ότι χτύπησε το κουδούνι και της φέρανε ένα αρνί πεσκέσι για το Πάσχα να το σουβλίσει με τον άντρα της, ευχαρίστως βέβαια θα σούβλιζε τον άντρα της, αλλά το όνειρο δεν το έλεγε αυτό. Αλλά έλα που το αρνί είχε αίματα … εμ! τι άλλο να έχει το αρνί! καλό σημάδι αυτό σκεφτότανε, κάτι γρήγορο θα μας έρθει. Τον περασμένο μήνα είδε ένα παρόμοιο όνειρο με συκωταριά μέσα στα αίματα και μέχρι το μεσημέρι ήρθε η μανούλα της από τη Πάτρα, να μείνει ένα μήνα μαζί τους.

– Είδε ότι ψάρευε πάνω σε μία βάρκα παρέα με ένα νέο ψαρά, εδώ υποβόσκει η σεξουαλική ανάγκη για ικανοποίηση, εκείνος πια ο ανεπρόκοπος, ντιπ για ντιπ! δεν είναι άξιος να κάνει! πάλι καλά που κατάφερε με το δυνατό και φλογερό της ταμπεραμέντο και έκανε 2 παιδιά. Λες να έχω κανένα κρυφό θαυμαστή σκέφτεται … και μου έρχεται μέσα από το όνειρο να μου δηλώσει την παρουσία του; Αχχχχχ … κάτι αναδεύτηκε μέσα της. Πρέπει να κοιτάξω από το περιβάλλον ποιος με κοιτάει κατάματα και θα το ανακαλύψω.

Ανοίγει τον μέγα ονειροκρίτη και ψάχνει στα κεφάλαια για τα δικά της όνειρα και τις εξηγήσεις τους! Κάτι της ξέφυγε από της εξηγήσεις και πρέπει να το ανακαλύψει σήμερα κιόλας. Όλα τα όνειρα μέχρι το βράδυ ξεδιαλύνονται.

Σηκώνεται και ξεκινάει τα τηλεφωνήματα στην εξαδέλφη στη φίλη στην κουνιάδα, να της εξηγήσουν το όνειρο, ειδικά στα σημεία που είναι κομματάκι μπερδεμένο! Ξεπετάει ένα φαγητό στα γρήγορα και πάει παρακάτω στην άλλη γειτόνισσα να της πει τον καφέ.

Γυρνάει τα κατακάθια του καφέ με μαεστρία και αναποδογυρίζει το φλιτζάνι σταυρώνοντάς το και με τη ευχή ο ντελβές του να περιέχει καλά μαντάτα. Ακούει με περίσσια προσοχή την καφετζού και μετά διασταυρώνει τα 2 μαντέματα.

Γυρνάει σπίτι και περιμένει το καλό ή το κακό μαντάτο ανάλογα με το όνειρο και τα κατακάθια του καφέ. Τρώει τα σωθικά της και είναι ανήσυχη όλη μέρα μέχρι να επιβεβαιωθεί το όνειρό .

– Νάτοοοο! το είδα εγώ το κακό το όνειρο, κραυγάζει σαν την αμαζόνα Πενθεσίλεια κραδαίνοντας την κουτάλα της σούπας, όταν ο κανακάρης της έρχεται από το σχολείο με σκισμένο παντελόνι και ματωμένα γόνατα.