17 January 2009

Ax!!… Εμείς οι γυναίκες

της Ισμήνης

4. Στο γυμναστήριο

Ευτυχία … Ευτυχία … είσαι ωραία και παχεία! Είσαι ωραία και παχείαααα!… Ευτυχία … Ευτυχία!

Τραγουδάει σαν καναρίνι από το πρωί που θα σηκωθεί και θα ξεπροβοδίσει τον άντρα της και τα παιδιά της. Μετά πέφτει με τα μούτρα στις δουλειές του σπιτιού. Με το ξεσκονόπανο στο χέρι περνάει όλα τα έπιπλα να αστράφτουν.

Ανάμεσα σε 2 ξεσκονίσματα κάθεται να ξεκουραστεί κομματάκι, φτιάχνει το καφεδάκι της, ιεροτελεστία πια και σερβίρει καπάκι ένα μεγάλο κομμάτι κέικ, έτσι για να δοκιμάσει αν πέτυχε! Αχ! να στανιάρει κομματάκι. Λιγούρα πια της ήρθε .

Συνεχίζει το σκούπισμα πια, αργά–αργά, τι να γίνει δεν είναι πια και στην πρώτη νιότη, έχει βέβαια σβελτάδα αλλά όσο νάναι, μια μικρή κάμψη στις επικύψεις το έχει διαπιστώσει!

Ανάμεσα στο πλύσιμο των πιάτων και το μαγείρεμα, δοκιμάζει από την πίττα που έφτιαξε χθές και έχει μείνει ένα μικρό κομματάκι, έτσι για να μην το πετάξει! Πρωτίστως η οικονομία!

Με όλα τα τσιμπολογήματα στα διαλείμματα και τα περισσεύματα που δεν πρέπει να τα πετάξουμε, η μέση δαχτυλίδι έγινε δαχτυλήθρα! Επιμελώς αποφεύγει τη στάση μπροστά στους καθρέφτες.

Μια οι φιλενάδες που την συμβουλεύανε συνεχώς, την άλλη τα παιδιά της που της γκρινιάζανε, την παράλλη ο γιατρός που της είπε να χάσει βάρος γιατί μύρια όσα κακά έρχονται με τα επιπλέον κιλά, το δούλεψε καλά στο μυαλό της.

Πήρε πια την μεγάλη απόφαση. Τέρμα τα αστεία, θα ξεκινήσει γυμναστική! Άλλωστε, κάθε κυρία της μεσαίας και άνω αστικής τάξεως που σέβεται το εαυτό της, πηγαίνει σε γυμναστήριο για να μην πούμε ότι έχει τον προσωπικό της γυμναστή. Το διάβασε και στο CIAO, η Δέσποινα Βανδή προσέλαβε γυμναστή για να χάσει κιλά, όταν γέννησε. Τέλος πάντων, αυτό πια το θεωρεί υπερβολή. Η καλύτερη λύση λοιπόν είναι τα γυμναστήρια που σε τελευταία ανάλυση παίρνει και κουράγιο βλέποντας ότι υπάρχουν και χειρότερες καταστάσεις από την δική της! Κοντά στο σπίτι της έχει ένα γυμναστήριο μόνο για γυναίκες, όσο νάναι είναι πιο άνετα βρε παιδάκι μου να βρίσκεσαι με άτομα του ιδίου φύλου.

Άλλωστε, καμία γυναίκα δεν νοιώθει άνετα να κάνει γυμναστική φορώντας την φόρμα που η άτιμη κολλάει πάνω και διαγράφει όλες στις κοιλάδες και τις χαράδρες, όλα τα βουνά και τα βουναλάκια και πάνω απ’ όλα εκείνη την άτιμη την κυτταρίτιδα και δίπλα να κάνει βάρη και έλξεις το μανούλι που το είδε όταν έμπαινε και της ήρθε κάτι τις …! Έχει πια κι εκείνους τους άτιμους τους κοιλιακούς σαν τον Λεωνίδα με τους 3ΟΟ.

Πήγε, γράφτηκε, πήρε και το ωράριο των ομαδικών προγραμμάτων γύμνασης και περιχαρής πια το ανακοίνωσε στην οικογένεια.

-Μπράβο μανούλα, ήταν η προτροπή των παιδιών της. Ο άντρας την κοίταξε λοξά –μια χαρά είσαι τι τα θέλεις τώρα αυτά αναφώνησε! Εμένα μου αρέσεις έτσι όπως είσαι νταρντάνα μου, σαν την Αφροδίτη του Ρούμπενς!

Αυτό πια η νταρντάνα δεν της άρεσε καθόλου και την πείσμωσε, άσε δε το άλλο! Ποια είναι αυτή η Αφροδίτη που αρέσει στον άντρα μου σκέφθηκε! Θα είναι καμία καινούργια γειτόνισσα που την λιμπίζεται και γνωρίζει τον άντρα της τον Ρούμπενς!

Ξεκίνησε την επομένη με τα απαραίτητα εφόδια, φόρμα, μπλούζα, αθλητικά παπούτσια, πετσέτα. Στο ζέσταμα στα όργανα κόβει το μάτι της μια κυριούλα καμιά 70αριά χρόνων να ανεβαίνει προς την αίθουσα των ομαδικών ασκήσεων, σε λίγο μια άλλη κυρία διπλάσια από αυτήν, αναθάρρησε και σκέφτηκε ότι καλά έκανε και ήρθε εδώ. Τουλάχιστον δεν θα νοιώθει μειονεκτικά μπροστά στα κλαράκια των 25 και 30 ετών που προσπαθούν να χάσουν το ανύπαρκτο λίπος από τους γλουτούς και την περιφέρειά τους.

Άρχισε το μάθημα και οι συνγυμναζόμενες ήταν πάνω κάτω στα ίδια επίπεδα εμφανισιακά και ηλικιακά , αλλά και οι ασκήσεις ηλικιακά προσαρμοσμένες.
Άσε δε που όποια κουραζόταν, έκανε ότι ήθελε ..

Ανάταση έλεγε η γυμνάστρια, έκταση κάνανε αυτές, πηδηματάκια έλεγε η γυμνάστρια, σημειωτόν κάνανε αυτές… εν ολίγοις κομματάκι κομφούζιο. Αλλά τουλάχιστον κουνιόταν έστω και με μικρά πηδηματάκια ή με σημειωτόν!

Πέφτανε δε και τα πονηρά γελάκια όταν η γυμνάστρια έλεγε να ξαπλώσουν και να ανασηκώσουν την λεκάνη τους ή να σφίξουν τους γλουτούς στον αέρα και κάτι παρόμοιες ασκησούλες … καλέ για τέτοια είμαστε εμείς χαχανίζανε, εμείς πια ξεχάσαμε αυτές τις στάσεις! Και ο νοών νοείτω!

3 φορές την εβδομάδα ασκήσεις, γύρναγε στο σπίτι και της ερχότανε μια λιγούρα που το μεσημέρι κατέβαζε 2 πιάτα. Αντί να αδυνατίζει πάχαινε, ήταν λίχούδα … τι να κάνουμε; Οπότε αποφάσισε –όχι να κόψει το φαΐ– αλλά για να δοκιμάσει το πλέον μοντέρνο είδος γυμναστικής που σε αδυνατίζει εύκολα και άκοπα, το power plate. Μαγικά αποτελέσματα της είπαν, σε 15 λεπτά έχεις ασκηθεί, σαν να έκανε γυμναστική 2 ώρες .

Πλήρωσε και 20 μαθήματα με τα οποία εγγυημένα θα έχανε τουλάχιστον 10 κιλά και θα έσφιγγε το κορμί της. Το power plate είναι μια μεγάλη βάση και μια κολώνα από την οποία κρατιέσαι και έχει διάφορα κουμπιά και άλλα συνδεδεμένη με ρεύμα. Πάντα με την καθοδήγηση του γυμναστή, στήνεσαι πάνω στην βάση σε διάφορες στάσεις, ανάλογα το μέρος που θέλεις να γυμνάσεις, πατάει το κουμπί και ο δίσκος αυτός αρχίζει να δονείται μόνο για 20 δευτερόλεπτα στην κάθε άσκηση, όπου ουσιαστικά γυμνάζονται εσωτερικά οι μύες.

Με το που ξεκίνησε την η πρώτη άσκηση και άρχισε η δόνηση, χαχανίζει και λέει δυνατά –Καλέ σαν δονητής κάνει αυτό! Περιττό να σας πω ότι όλοι γύρισαν και την κοιτάξανε (κοίτα που ξέρει και από δονητές η θείτσα!) Με την δεύτερη άσκηση της ήρθε κάτι σαν αναγούλα, με την τρίτη δε κόντεψε να κάνει εμετό! Όλη τη ημέρα αισθανότανε σαν εγκυμονούσα στους πρώτους μήνες. Τέρμα τα γυμναστήρια και οι δονήσεις.

Ρώτησε στη γειτονιά και έμαθε επιτέλους, ποια είναι αυτή η Αφροδίτη του Ρούμπενς. Πήρε δε και μια εικόνα της την κρέμασε στην κρεβατοκάμαρα να την βλέπει να ευχαριστιέται η ψυχούλα της και όποτε περνάει από μπροστά τραγουδάει:

–Σ’ όποιον αρέσουμε, για τους άλλους δεν θα μπορέσουμεεεε… και δοκιμάζει τα μελομακάρονα, αν έγιναν καλά στο μέλωμα και τους κουραμπιέδες να δέσανε καλά με την ζάχαρη.