28 October 2009

Μυθοπλασίες...

Βασιζόμενος σε έναν θρύλο που θέλει τους Σκώτους να είναι απόγονοι μιας Αιγύπτιας πριγκίπισσας, ο Αλ Φαγέντ, παρά τρίχα πεθερός της μακαρίτισσας πριγκίπισσας Νταϊάνα, καλεί τους «συμπατριώτες Σκώτους» να αποκοπούν από τους Εγγλέζους και «τους τρομερούς πολιτικούς τους» και να κάνουν τον ίδιο «πρόεδρο μιας ανεξάρτητης Σκωτίας».

Στον δρόμο για την υλοποίηση των σχεδίων του, ο 8Οχρονος επιχειρηματίας έχει αρχίσει τις επενδύσεις. Αποκαλύπτει ότι θα αναθέσει σε καλλιτέχνη να φιλοτεχνήσει χάλκινο άγαλμα της πριγκίπισσας Σκώτας, της υποτιθέμενης κόρης Αιγυπτίου Φαραώ που εγκατέλειψε τα πατρογονικά της μαζί με τα δύο ανήλικα παιδιά της και έφτασε στη γη στην οποία έδωσε το όνομά της. Από τους γόνους της, αναφέρει ο μεσαιωνικός θρύλος -που κατά τους ιστορικούς δεν έχει καμία βάση- γεννήθηκαν οι Σκώτοι.

Ο θρύλος αυτός φέρεται να είναι η απάντηση των Σκώτων στους ισχυρισμούς των Εγγλέζων ότι προέρχονται από τους Τρώες. Τρώες εσείς; Αρχαίοι Αιγύπτιοι εμείς, ήταν η λογική. Ο Αλ Φαγέντ λέει ότι θα δωρίσει τη Σκώτα -ντυμένη με κιλτ- στο Εδιμβούργο ή τη Γλασκώβη. Αν δεν τη δεχτεί κανείς, θα τη στήσει στα κτήματά του. (πλήρες κείμενο >>>)
Άμα οι Σκωτσέζοι κατάγονται από την Αίγυπτο και οι Εγγλέζοι από την Τροία, γιατί ημείς οι Έλληνες -που είμαστε και πιο καλοφτιαγμένοι- να μην καταγόμαστε από τον Σείριο που λέει και ο Λιακό; Τι μας εμποδίζει;