18 November 2011

Σαρκοζί κατά Τζέφρι...

πήρε η μπάλα και όλους τους Έλληνες!
Καθημερινή, 17/11/2011


Με άκρως απαξιωτικό, αλλά και ανησυχητικό, τρόπο και υβριστικούς χαρακτηρισμούς αναφέρθηκε ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί στον πρόσωπο του τέως πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου, κατά την πρόσφατη συνάντηση που είχε με τον Αμερικανό ομόλογό του Μπαράκ Ομπάμα στις Κάννες. Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της γαλλικής σατιρικής εφημερίδας Canard Enchaine, τα λόγια Σαρκοζί που καταγράφηκαν στο μικρόφωνο, το οποίο κατά λάθος δεν είχε απενεργοποιηθεί, είναι τα εξής σε ελεύθερη μετάφραση:
«(O Παπανδρέου) είναι πραγματικά ένας άχρηστος, ένα βρωμομ... Δηλητηρίασε τη σύνοδο κορυφής του G20 και παραλίγο να φάμε τα μούτρα μας. Το να μας πει στις Βρυξέλλες ότι δέχεται το ευρωπαϊκό σχέδιο και αμέσως μετά να προτείνει δημοψήφισμα χωρίς να μας έχει μιλήσει προηγουμένως, είναι μια μαχαιριά στην πλάτη. Είναι ένα τεράστιο σκάνδαλο. Και μετά θα έπρεπε να του πούμε κι ευχαριστώ. Πίστευε ότι θα μας..., αλλά δεν κατανόησε με ποιους συνομιλούσε.

Δεν έχω ξαναδεί ποτέ την Αγκελα (Μέρκελ) σε τέτοια κατάσταση. Πίστεψα ότι είναι έτοιμη να τον πνίξει. Οι Γάλλοι και οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι θα καταλήξουν να άρουν την υποστήριξή τους στους Έλληνες... Θα πουν στον εαυτό τους, ματώνουμε γι' αυτούς τους άχρηστους που δεν θέλουν να κάνουν μεταρρυθμίσεις. Οι Έλληνες πρέπει να ξαναδημιουργήσουν ένα κράτος. Θα τους πάρει 20 χρόνια. Αυτή η χώρα ζει στην παρανομία».
Εμείς ξέραμε τι άχρηστος είναι ο Τζέφρι... και μαζί του όσοι τον ψήφισαν! Τώρα τον έμαθαν και oι ξένοι, τουλάχιστον τώρα έχουν λόγο να ξεσπαθώσουν εναντίον του!