25 September 2012

Η σύλληψη blogger για τον Παστίτσιο...

LIfo.gr, 25/9/2012


Στο αυτόφωρο οδηγείται σήμερα ο 27χρονος που συνελήφθη για τη δημιουργία σελίδας στο Facebook στην οποία-σύμφωνα με τους επικριτές του- διακωμωδούσε και σχολίαζε τις προφητείες του Γέροντα Παίσιου.

Εν τω μεταξύ οι αντιδράσεις για αυτή τη σύλληψη είναι έντονες, όχι μόνο από χρήστες του διαδικτύου αλλά και από πολιτικούς.

Μεταξύ αυτών ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, ο οποίος εξέφρασε μέσω Twitter, την επιθυμία του να παραστεί ως μάρτυρας υπεράσπισης του 27χρονου. «Όταν ο νόμος εξισώνει τη βλασφημία με την παιδεραστία, είναι άδικος», σημείωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αναρωτήθηκε: «Τι πιστεύει ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Ρουπακιώτης για την ισχύουσα νομοθεσία περί βλασφημίας και τη σύλληψη του 27χρονου; Γιατί σιωπά; Η ΔΗΜΑΡ;»  

Ενδιαφέρον έχει και το κείμενο που ανήρτησε στη σελίδα του στο Facebook ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και συγγραφέας Πέτρος Τατσόπουλος: «Γύρω από τον Γέροντα Παϊσιο -τι είπε, τι δεν είπε, τι εννοούσε με όσα είπε, τι εννοούσε με όσα δεν είπε- στήθηκε μια ανθηρή μακρόβια μπίζνα που άδειασε τις τσέπες πλείστων όσων αφελών, γέμισε τις τσέπες ολίγων ξετσίπωτων επιτήδειων και πυροβόλησε τη νοημοσύνη όλων. Για αυτό το πρωτοφανές μεταδικτατορικό σκάνδαλο, συγκρίσιμο μονάχα με το "Νερό του Καματερού" και την "Αθανασία του Αιγάλεω", κανένας εισαγγελέας δεν συγκινήθηκε. Τα αντανακλαστικά του Νόμου λειτούργησαν μονάχα όταν μια χιουμοριστική ιστοσελίδα κατέδειξε το μέγεθος του τσαρλατανισμού, με αποκορύφωμα την υιοθέτηση από τους τσαρλατάνους ενός "θαύματος" του Γέροντα που η ίδια η ιστοσελίδα κατασκεύασε. Με άλλα λόγια; Κάποιος τόλμησε να ξεφωνίσει τους απατεώνες και αντί να μπαγλαρώσουν τους απατεώνες, μπαγλαρώσαν εκείνον που τους ξεφώνισε.»