16 May 2012

Το ημερολόγιο του Τσοχατζό

«Κάθε σελίδα και ένα έγκλημα» δηλώνει στο «Βήμα» ανώτερη εισαγγελική αρχή - εμπλεκόμενα και πρόσωπα κόμματος που υπηρετούσε την ιδέα της κάθαρσης

«Κάθε σελίδα και ένα έγκλημα», ανέφερε στο «Βήμα» ανώτερη εισαγγελική πηγή περιγράφοντας το ημερολόγιο του πρώην υπουργού Ακη Τσοχατζόπουλου. Στον ανακριτή κ. Γαβριήλ Μαλλή παραδόθηκε πριν από δύο ημέρες το ημερολόγιο του πρώην υπουργού, το οποίο φέρεται να φωτίζει ακόμη περισσότερο το πλέγμα των υπεράκτιων εταιρειών της διαδρομής του μαύρου χρήματος αλλά και της πορείας των μιζών που περιέχονται στην πολυσέλιδη δικογραφία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο ημερολόγιο καταγράφονται συναντήσεις, αλλαγές νομικού καθεστώτος εταιρειών και άγνωστα πρόσωπα που συμμετέχουν σε μετοχικά κεφάλαια των υπεράκτιων που εμπλέκονται στην υπόθεση, φωτίζουν ακόμη περισσότερο τον τρόπο που διακινήθηκε το πολιτικό χρήμα την δεκαετία μετά το 2000 στη χώρα μας. Πληροφορίες, οι οποίες ακόμη δεν έχουν επιβεβαιωθεί, επιμένουν ότι εμπλέκονται και άλλα πολιτικά πρόσωπα, τουλάχιστον δύο κομμάτων, για τα οποία πάντως καταγράφονται συναντήσεις με τον πρώην υπουργό. Δεν λείπουν ραντεβού και με δημοσιογράφους ενώ στο μικροσκόπιο του ανακριτή βρίσκονται και συναντήσεις με στέλεχος άλλου κόμματος που φέρεται να ήταν εκ των εμπίστων προσώπων του πρώην υπουργού.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την πλευρά του ο πρώην υπουργός, από τον Κορυδαλλό, κάνει λόγο για συναντήσεις και ραντεβού με πολιτικά πρόσωπα όπως αυτές δικαιολογούνταν από την ιδιότητά του. Οσοι πάντως έχουν δει αυτό το ημερολόγιο επιμένουν ότι θα προκαλέσει πολιτικό σεισμό όχι μόνο στο κόμμα που ανήκε ο κ. Τσοχατζόπουλος αλλά και σε άλλο κόμμα, το οποίο κατεξοχήν έχει υπηρετήσει την ιδέα της κάθαρσης και της αποκάλυψης των πολιτικών προσώπων που διακίνησαν το μαύρο χρήμα την περίοδο των προμηθειών των TOR - M1 και των γερμανικών υποβρυχίων.