28 November 2006

Ευχέλαιο για τα ποντίκια, αλλά να πάρουμε και μια γάτα

...
Ο blogger ArtManifesto έβαλε εδώ δύο ωραίες φωτογραφίες στη μνήμη των πέντε (5) δολοφονημένων στην περιοχή Αγρινίου από ένα συγχωριανό τους, επειδή του πάτησαν το λιβάδι κλπ. Έγραψα λοιπόν εκεί, αλλά θεωρώ σημαντικό να επαναλάβω και πιο πανηγυρικά ότι, το καλύτερο μνημόσυνο για τους συγκεκριμένους 5 και όλους τους άλλους που σκοτώθηκαν με όμοιο τρόπο παλαιότερα και θα σκοτωθούν, δυστυχώς, και στο μέλλον θα ήταν να απαγορευτούν απόλυτα και οριστικά η οπλοκατοχή και μαζί της και το κυνήγι.

Σ' αυτή την περίπτωση, αν οι 5 ή κάποιοι άλλοι, πατούσαν και τσαλάκωναν το τριφύλλι του φονιά, θα παίζανε όλοι μαζί κανένα ξύλο στα χωράφια και θα έβρισκαν μετά όλοι το δίκιο τους στα δικαστήρια. Τώρα, με το πρόσχημα του δικαιώματος κυνηγιού (από πού ως πού?) μπορεί και κυκλοφορεί κάθε προβληματικός με ένα κανόνι στο χέρι και αλοίμονο στον οποιονδήποτε, δίκαιο ή άδικο, βρεθεί μπροστά του...

Κανένα μνημόσυνο δεν βοηθάει -και δεν αποτελεί μομφή αυτό προς τον ArtManifesto- αν δεν δημιουργηθούν ταυτόχρονα και οι προϋποθέσεις να μην ξανασυμβεί τόσο εύκολα ένα τόσο μεγάλο έγκλημα. Όταν μαζευτούν ποντίκια, κάνουμε ευχέλαιο για να φύγουν (λέμε τώρα!), πρωτίστως παίρνουμε όμως ένα πεινασμένο γάτο για να τα αντιμετωπίσει!