26 August 2010

Ο δρόμος για τον παράδεισο...


Κατηγορίες απαγγέλθηκαν σε Γερμανό ιερέα για βιασμό ανηλίκου μετά την παραπομπή της υπόθεσής του στη δικαιοσύνη από ειδική επιτροπή της Καθολικής Εκκλησίας, ανακοίνωσε σήμερα η εισαγγελία του Όσναμπρουκ, στη βορειοδυτική Γερμανία.

Ο ιερέας κατηγορείται ότι εξανάγκασε ένα κορίτσι της ενορίας, το οποίο ήταν τότε ηλικίας 14 ετών, σε σεξουαλικές σχέσεις για τρία χρόνια από το 1990, απειλώντας το ότι αν δεν ενδώσει «δεν θα πάει στον παράδεισο», σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της εισαγγελίας Αλεξάντερ Ρετεμέγερ.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος της επισκοπής του Όσναμπρουκ, Χέρμαν Χάαρμαν, δήλωσε ότι ο ιερέας απομακρύνθηκε από τα καθήκοντά του τον Μάρτιο όταν το θύμα τον κατήγγειλε στην επισκοπή, η οποία πραγματοποίησε έρευνα.

Η γερμανική καθολική εκκλησία από την αρχή του έτους έχει έλθει αντιμέτωπη με μια σειρά από αποκαλύψεις και κατηγορίες σχετικά με σεξουαλικές κακοποιήσεις ανηλίκων από ιερείς, κυρίως σε σχολεία και οικοτροφεία, τις δεκαετίες του 1970 και του 1980.
Αυτός είναι λοιπόν ο δρόμος για τον παράδεισο και μας τον κρύβουν τόσο καιρό οι παπάδες, δεκαετίες και αιώνες... Κρατάνε το μυστικό για τον εαυτό τους! Κι ας σκεφτούν μερικοί, πόσες φορές έχουν φιλήσει το χέρι ενός τέτοιου παπά...