2.186.000 € έβγαλαν σε λίγα λεπτά
(Πληροφορίες από την εφημερίδα ΤΟ ΠΑΡΟΝ, 15/08/2010)
Νέα στοιχεία και περισσότερα ερωτήματα προκύπτουν από τα υπόλοιπα τέσσερα συμβόλαια, τα οποία συνοδεύουν και αλληλοεμπλέκονται στη σκανδαλώδη πώληση των... ασημικών της Εκκλησίας στη Βουλιαγμένη στον... οδοκαθαριστή, ο οποίος τα μεταπώλησε την ίδια στιγμή, μέσα στα γραφεία της Εκκλησίας, στο ίδιο δηλαδή μέρος όπου έγινε το συμβόλαιο της αγοράς, σε κυπριακές εταιρείες τύπου... offshore. Και εδώ γεννιέται η απλοϊκή απορία:
Πώς ένας οδοκαθαριστής βρήκε αυτές τις κυπριακές εταιρείες; Κάποιος πρέπει να του τις προξένεψε... Ποιος; Θα πρέπει να το αναζητήσει η Εισαγγελέας που διενεργεί την ανάκριση και από ώρα σε ώρα πρόκειται να στείλει την... απανταχούσα, το παραπεμπτικό βούλευμα, που θα δυσκολέψει τη ζωή πολλών, με πρώτους ανθρώπους του στενού περιβάλλοντος του Αρχιεπισκόπου.
Συνέχεια λοιπόν στην έρευνα για «τα φιλέτα της Βουλιαγμένης» και τη ζημιά της Εκκλησίας της Ελλάδος από τη «σκανδαλώδη και ύποπτη συναλλαγή», το deal με τα ασημικά της Εκκλησίας, που πουλήθηκαν 14 εκατομμύρια ευρώ από την Εκκλησία στον «οδοκαθαριστή» και τη «νοικοκυρά» μητέρα του και αμέσως μετά στις τρεις κυπριακές (offshore) εταιρείες με καπέλο μέσα σε λίγα λεπτά της ώρας 2.186.000 ευρώ, την ημέρα μάλιστα της εορτής του Αρχιεπισκόπου, που κατέληξε περιέργως στην απομάκρυνση του νομικού συμβούλου της Αρχιεπισκοπής κ. Γιάννη Παπασπύρου (για ποιον λόγο αλήθεια, θα πείτε ποτέ Μακαριώτατε;).
Με βάση τα δημοσιεύματά μας στις 19/1/2010 υποβλήθηκε μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, από τον δικηγόρο Αθηνών κ. Κωνσταντίνο Παπαθανασόπουλο .
Άραγε ο κ. Κων. Βλαχάκης, πρόεδρος των συμβολαιογράφων, σύζυγος και συνέταιρος της κ. Πάσχου, που ενοχλήθηκε από τη δημοσιοποίηση των στοιχείων της συζύγου του, αλλά και από τα ερωτήματα-απορίες που θέσαμε για τα συμβόλαια αυτά που αφορούν τα «φιλέτα», όπως χαρακτηρίζονται, της Βουλιαγμένης, τη γνωρίζει ή την αγνοεί τη μηνυτήρια αυτή αναφορά;
Στο φύλλο μας της 20ής Ιουνίου 2010 παραθέσαμε αποσπάσματα δύο συμβολαίων με αριθμούς 12091 και 12094/15.6.2009 της συντάκτριάς τους συμβολαιογράφου Κρωπίας κ. Μαρίας Πάσχου, της συμβολαιογραφικής αστικής «Εταιρείας Συμβολαιογράφων Κωνσταντίνος Βλαχάκης - Μαρία Πάσχου», που αφορούσαν το ένα, με τον αριθμό 5, από τα τρία πωληθέντα ακίνητα «φιλέτα της Βουλιαγμένης».
Από τα υπόλοιπα τέσσερα (από τα συνολικά 6 που αναφέραμε στο προηγούμενο δημοσίευμά μας) συμβόλαια της συμβολαιογράφου Κρωπίας κ. Μαρίας Πάσχου προκύπτουν τα εξής:
- Και τα τρία οικόπεδα «φιλέτα της Βουλιαγμένης» με τους αριθμούς 5, 6 και 7 πουλήθηκαν από την Εκκλησία της Ελλάδος στους Πολιτόπουλους το ένα αμέσως μετά το άλλο. Έτσι το υπ' αριθμ. 5 οικόπεδο πουλήθηκε με το 12091 συμβόλαιο με αξία πώλησης 4.500.000 ευρώ, το υπ' αριθμ. 6 οικόπεδο με το 12092 συμβόλαιο με αξία πώλησης 4.500.000 ευρώ και το υπ' αριθμ. 7 οικόπεδο με το 12093 συμβόλαιο με αξία πώλησης 5.000.000 ευρώ, όλα την ίδια ημερομηνία (15/5/2009) και όλα της συμβολαιογράφου Κρωπίας κ. Μ. Πάσχου.
- Μετά, και αστραπιαία, μέσα σε λίγα λεπτά τα 3 αυτά οικόπεδα με τα αμέσως επόμενα τρία συμβόλαια της συμβολαιογράφου κ. Μ. Πάσχου 12094, 12095 και 12096 άλλαξαν χέρια και από τον «οδοκαθαριστή» και τη «νοικοκυρά» μητέρα του πήγαν στις τρεις κυπριακές (offshore) εταιρείες. Με «τίμημα», όπως καταγράφεται στα συμβόλαια αυτά, για μεν το πρώτο, το υπ' αριθμ. 5, ευρώ 5.206.000, για το υπ' αριθμ. 6 ευρώ 5.206.000 και για το υπ' αριθμ. 7 οικόπεδο ευρώ 5.774.000. Μια απλή μαθηματική πράξη προσθαφαίρεσης αποτιμά μέσα σε λίγα μόλις λεπτά τη ζημιά της Εκκλησίας της Ελλάδος από την πώληση αυτή σε 2.186.000 ευρώ, που κάποιοι ενθυλάκωσαν γρήγορα, εύκολα και χωρίς κόπο. Θα αναζητήσετε άραγε ευθύνες, Μακαριώτατε;
- Όπως αποδεικνύεται και από τα υπόλοιπα τέσσερα συμβόλαια της κ. Πάσχου (τα δύο με πωλήτρια την Εκκλησία της Ελλάδος και αγοραστές τους Πολιτόπουλους και τα άλλα δύο με πωλητές τους Πολιτόπουλους και αγοραστές τις τρεις κυπριακές offshore εταιρείες), οι Πολιτόπουλοι κατέβαλαν το τίμημα των αγοραπωλησιών αυτών με τις ίδιες αυτές τραπεζικές επιταγές που δόθηκαν σε διαταγή της πωλήτριας Εκκλησίας της Ελλάδος και αναφέρονται όμοια και στα τέσσερα αυτά συμβόλαια και για τα δύο άλλα συμβόλαια που τότε αναφέραμε, το 12091 και το 12094, για τα οποία η γνωμοδότηση του επιφανούς καθηγητή που δημοσιεύσαμε στο προηγούμενο φύλλο μας ήταν καταπέλτης ως προς τις ευθύνες των συμμετασχόντων στα συμβόλαια αυτά, οι οποίες προέκυπταν από τον νόμο «για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος», όπως διεξοδικά είχε αναλύσει ο κ. καθηγητής.