14 September 2007

Δωρέαν ασύρματο δίκτυο στο Θησείο

Έπειτα από την δωρεάν ασύρματη πρόσβαση στο Internet στην περιοχή της πλατείας Συντάγματος, το υπουργείο Οικονομίας εγκαινίασε χθες Πέμπτη δωρεάν υπηρεσία Wi-Fi στο Θησείο.

«Ο καθένας από εσάς μπορεί να έρθει με τον προσωπικό του υπολογιστή ή με μια φορητή συσκευή επικοινωνίας και να συνδεθεί ασύρματα και δωρεάν στο Internet, από ένα μεγάλο μέρος της περιοχής του Θησείου» δήλωσε ο Γιώργος Αλογοσκούφης στα εγκαίνια.

«Το δίκτυο θα λειτουργεί δωρεάν μέχρι το τέλος του 2008, στο πλαίσιο της πολιτικής μας για την εξοικείωση των πολιτών με την ασύρματη ευρυζωνικότητα» πρόσθεσε ο υπουργός και ανακοίνωσε ότι την επόμενη εβδομάδα τίθεται σε λειτουργία ακόμη ένα τέτοιο ασύρματο δίκτυο που θα καλύπτει την περιοχή στην πλατεία του Δημαρχείου.

«Πριν από 15 περίπου μήνες είχαμε εγκαινιάσει στο Σύνταγμα το ασύρματο δίκτυο δωρεάν πρόσβασης στo Internet. Από τότε μέχρι σήμερα, πραγματοποιήθηκαν σ' αυτή την περιοχή συνολικά περισσότερες από 40.000 ασύρματες συνδέσεις στο Internet από περίπου 8.000 χρήστες. Η ανταπόκριση και η αξιοποίηση του WiFi στην πλατεία Συντάγματος ήταν πάνω από κάθε προσδοκία μας» είπε ο υπουργός.