14 October 2007

Ήττα Δημιουργιστών

«Οχι» στο Δόγμα Δημιουργίας


«Μακριά από τα σχολεία, είναι επικίνδυνο» αποφάσισε το Συμβούλιο της Ευρώπης


«Ο Δαρβινισμός είναι πατέρας της τρομοκρατίας και μητέρα ιδεολογιών αίματος, όπως ο φασισμός και ο κομμουνισμός. Η θεωρία της εξέλιξης είναι ένα διαβολικό ψέμα που κατασκευάσθηκε από τον Φρόιντ, τον Μαρξ και τον Δαρβίνο. Οι αλλαγές στον πλανήτη Γη δεν είναι αποτέλεσμα της εξέλιξης, αλλά θέλημα Θεού...»

Αυτά και άλλα πολλά αξιώνονται στο επτάτομο έργο «Ατλας της Δημιουργίας». Δημιουργός του ο μουσουλμάνος Τούρκος κληρικός Χαρούν Γιαχιά, εκδότης θρησκευτικών βιβλίων. Ετσι τουλάχιστον αναφέρεται στη σχετική έκθεση της Επιτροπής για τον Πολιτισμό, την Επιστήμη και την Εκπαίδευση, του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Η έκθεση που τελικά επικυρώθηκε από τη γενική συνέλευση με 48 ψήφους υπέρ, 25 κατά και 3 αποχές προειδοποιεί ότι το δόγμα της εκ του μηδενός δημιουργίας του κόσμου από τον Θεό (creationism) -εκφραστές του οποίου συναντώνται στη χριστιανική και μουσουλμανική θρησκεία- συνιστά απειλή για τα ανθρώπινα δικαιώματα από τη στιγμή που εμπλέκεται στην εκπαίδευση. Μάλιστα, οι οπαδοί του επιδιώκουν να συμπεριληφθεί σαν επιστημονικό μάθημα στο σχολικό πρόγραμμα, αντικαθιστώντας τη διδασκαλία της θεωρίας της εξέλιξης (πλήρες κείμενο>>>)
.

(Καθημερινή, 13/7/2007)