16 September 2008

Υπάρχουν και χειρότερα με τους ταξιτζήδες...

...
Ένα δικαστήριο της πολιτείας Minnesota των ΗΠΑ απέρριψε την προσφυγή οδηγών ταξί μουσουλμανικού θρησκεύματος, οι οποίοι απολύθηκαν προσωρινά. Λόγος της προσωρινής απόλυσης: οι οδηγοί αρνούνταν να επιτρέψουν την επιβίβαση στο ταξί σε επιβάτες που είχαν στις βαλίτσες τους αλκοόλ! Η διοίκηση του αεροδρομίου τιμώρησε αυτούς τους οδηγούς με παύση 30 ημερών και διατύπωσε την απειλή ότι σε περίπτωση επανάληψης, θα απολύονταν οριστικά.

Οι τιμωρημένοι είχαν προσφύγει κατά της ποινής και της απειλής για οριστική απόλυση με το επιχείρημα ότι η θρησκεία τους δεν επιτρέπει τη μεταφορά ανθρώπων που έχουν μαζί τους αλκοόλ - μάλλον μεταφορά με καμήλα θα εννοεί το Κοράνι, γιατί ο προφήτης σίγουρα δεν διέθετε αυτοκίνητο όχημα για να το συμπεριλάβει στις οδηγίες του! Το δικαστήριο έκρινε ότι οι προσφεύγοντες δεν έπεισαν πως υπάρχει κίνδυνος να υποστούν κάποια ηθική βλάβη, μεταφέροντας επιβάτες με αλκοόλ στις βαλίτσες τους.

Εγώ αναρωτιέμαι, πώς ήξεραν οι ταξιτζήδες, τί έχουν στις βαλίτσες τους οι επιβάτες; Λέτε να τους έψαχναν πρώτα, πριν τους επιβιβάσουν;