19 December 2008

Το θαύμα της Αγίας Ζώνης

(από τον ΦΙΛΙΠΠΟ ΣΥΡΙΓΟ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 16/12/2008)

Μάλιστα... Το πόρισμα που έβγαλε η Ν.Δ. για το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου δεν είναι (όπως κακώς νομίσατε) σενάριο τηλεοπτικής φαρσοκωμωδίας, που θα παίξει στα κανάλια προσεχώς! Οπως διαβεβαίωσε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης κ. Ε. Αντώναρος, το παρεξηγημένο αυτό κείμενο αποτελεί ένα σοβαρό προϊόν «ενδελεχούς, μακράς, συστηματικής εργασίας και έρευνας»!

ΜΕ ΑΛΛΑ λόγια, την ψάξανε τη δουλειά τα εντεταλμένα παλληκάρια του κυβερνώντος κόμματος, χωρίς δεσμεύσεις απέναντι στον σημερινό πρωθυπουργό και τους ανυποψίαστους συναδέλφους τους υπουργούς, που χειρίστηκαν τη φοβερή και τρομερή αυτή υπόθεση. Με μόνο σκοπό τους να λάμψει η αλήθεια και να ικανοποιηθεί επιτέλους το αγρίως δοκιμαζόμενο δημόσιο αίσθημα...

ΚΑΙ ΑΚΟΥΣΤΕ παρακαλώ πού κατέληξαν, σύμφωνα με τα όσα είπε ένας εξ αυτών, δηλαδή ο βουλευτής Εύβοιας Κ. Μαρκόπουλος: «Υπάρχουν πολιτικές ευθύνες για δύο πράγματα: πρώτον, για το γεγονός ότι ανυποψίαστοι και καλή τη πίστει υπουργοί δέχθηκαν (...) και δεύτερον, γιατί δεν επόπτευσαν σκληρά, σφιχτά, τους οργανισμούς και τα διοικητικά όργανα τα οποία είναι εποπτευόμενα από το υπουργείο. Χωρίς δόλο, χωρίς πολιτικό χρήμα, χωρίς κίνητρα, χωρίς σχεδιασμό κεντρικό, με το ελαφρυντικό ότι κανένας εξ αυτών δεν γνώριζε το όλον της υπόθεσης»!

ΠΩΣ ΤΟ είπατε; Οτι τάχα η Ν.Δ. βγάζει τους υπουργούς της ανίκανους για να αποφύγει την προσωποποίηση ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών;

(click)

:
(Φωτογραφίες από το PRESS-GR)

ΥΠΕΡΒΟΛΕΣ, γιατί από τις δηλώσεις του εμπλεκόμενου υφυπουργού κ. Π. Δούκα προκύπτει μάλλον το αντίθετο: «Καμιά δυσαρέσκεια -είπε- για το πόρισμα. Οι υπουργοί έχουν καλυφθεί, τουλάχιστον πέντε φορές, από τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Και οι αναφορές στους υπουργούς δεν μιλάνε για υποκειμενικές ευθύνες, αντίθετα, υποστηρίζεται ότι έπραξαν σωστά»!

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ, λοιπόν, ο κ. Δούκας, παρ' ότι το πόρισμα τού καταλογίζει αφέλεια, ανικανότητα και ασχετοσύνη! Και είναι πράγματι ικανοποιημένος όχι μόνο γιατί γλίτωσε τα χειρότερα, αλλά και γιατί, ύστερα από αυτές τις τόσο αθωωτικές αποκαλύψεις, δικαιούται να ελπίζει ότι δεν θα χάσει τη θέση του.

ΓΙΑΤΙ, ΑΠΟ τη στιγμή που δεν υπάρχουν προσωποποιημένες ευθύνες, ποιος ο λόγος να γίνει ανασχηματισμός; Για να θυμώσουν μήπως ο Δούκας, ο Μπασιάκος και οι υπόλοιποι «ανυποψίαστοι» και να αρχίσουν να ρίχνουν σπόντες για τον βαθιά θρησκευόμενο, εξωκοινοβουλευτικό παράγοντα, που για χάρη της θαυματουργού Αγίας Ζώνης λέγεται (και μάλιστα στα σοβαρά!) ότι συντόνισε την καρποφόρα αυτή υπόθεση;

ΑΛΛΑ ΓΙΑ να μη νομίζει κανείς ότι οι βουλευτές της Ν.Δ. στερούνται ηθικού έρματος και αντικειμενικότητας, ιδού η απόδειξη, διά στόματος πάντα του βουλευτή Κ. Μαρκόπουλου:

«ΚΑΝΑΜΕ την ίδια αξιολογική κρίση, με τα ίδια μέτρα και σταθμά, για τη διακυβέρνηση επί ΠΑΣΟΚ και επί Ν.Δ. Δυστυχώς, συνάδελφοί μας του ΠΑΣΟΚ έκαναν εντελώς διαφορετικά. Δηλαδή τους συναδέλφους τους επί ΠΑΣΟΚ τους έβγαλαν περιστερές, ενώ για τους δικούς μας ζητούν ποινικές ευθύνες»!

ΚΑΙ ΜΕΤΑ φταίνε τα παιδιά που βγήκαν στους δρόμους, αγανακτισμένα με όσα συμβαίνουν γύρω τους...