16 June 2009

7 νεκροί

...
Επτά πολίτες σκοτώθηκαν χθες Δευτέρα στην Τεχεράνη στο περιθώριο της διαδήλωσης υπέρ του μετριοπαθούς υποψηφίου στις προεδρικές εκλογές Μιρ Χουσέιν Μουσαβί.

«Αρκετοί αλήτες ήθελαν να επιτεθούν σε στρατιωτικό φυλάκιο και να προχωρήσουν σε βανδαλισμούς κοντά στην πλατεία Αζαντί. Δυστυχώς επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν και πολλοί τραυματίστηκαν», μετέδωσε ο κρατικός ραδιοφωνικός σταθμός Radio Payam.


Ιρανός φωτογράφος δήλωσε πως τουλάχιστον ένας άνθρωπος σκοτώθηκε χθες το βράδυ, όταν διαδηλωτές επιτέθηκαν εναντίον βάσης της παραστρατιωτικής αστυνομίας (Μπασίτζ) και τα μέλη της άνοιξαν πυρ εναντίον τους με αυτόματα όπλα. Πηγή προσκείμενη στις δυνάμεις ασφαλείας της Τεχεράνης έκανε λόγο για οκτώ νεκρούς.

Από την πλευρά τους αξιωματούχοι της ιατροδικαστικής υπηρεσίας στην ιρανική πρωτεύουσα διέψευσαν τις πληροφορίες για νεκρούς.

Η πορεία διαμαρτυρίας για τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών πραγματοποιήθηκε νωρίς το απόγευμα μέσα σε απόλυτη ηρεμία στη λεωφόρο Αζαντί. Τα επεισόδια άρχισαν αργότερα, όταν νύχτωσε, σε κοντινούς δρόμους.