28 June 2009

Μια καθυστερημένη συγγνώμη...


::


Την προηγούμενη Κυριακή δημοσιεύτηκε και στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία φανταστικό σχόλιο για την έλευση του Ερντογάν στα εγκαίνια του νέου Μουσείου Ακρόπολης, το οποίο σχολιάστηκε εδώ με την ανάρτηση "Γιατί κλείνουν οι εφημερίδες;;;" Ρωτούσα εκεί, "καμιά συγγνώμη δεν θα ζητήσετε..."; Τώρα, μια εβδομάδα μετά, έρχεται αυτή η αίτηση συγγνώμης, πολύ αργά, όπως διαπιστώνει και ο δράστης του ατοπήματος, κ. Τσιόδρας.

Πράγματι, πάρα πολύ αργά, γιατί θα μπορούσε η συγγνώμη να έχει ζητηθεί ήδη με το κειμενάκι που μπήκε το προπερασμένο Σάββατο στη θέση του ψευδούς ρεπορτάζ ή, έστω, τη Δευτέρα στην Ελευθεροτυπία. Άλλη εφημερίδα μεν (ή δήθεν), αλλά κάπου πρέπει να γνωρίζονται και να μιλάνε μεταξύ τους.

Τώρα η ζημιά έγινε και έπεσε, μαζί με τις ανάλογες του ΒΗΜΑτος και του ΕΘΝΟΥΣ, σε όλο τον έντυπο τύπο και στα ΜΜΕ γενικότερα. Συνέπεσε δε και το γεγονός της κατάργησης του Ε.Τ. και του ραδιοφωνικού σταθμού City της κ. Γιάννας, οπότε έδεσε το γλυκό! Εγώ δημοσιεύω και τη "συγγνώμη", όπως έχω υποχρέωση (λόγω ανατροφής και παιδείας) ως ερασιτέχνης σχολιαστής της επικαιρότητας και επικριτής της συγκεκριμένης τακτικής των εφημερίδων.