11 June 2009

Ιερέας εξαπάτησε καρκινοπαθή για να αποσπάσει δωρεά

...
Ιερέας και τρία μέλη εκκλησιαστικού συμβουλίου σε ενορία της Θεσσαλονίκης παραπέμπονται να δικαστούν για κακούργημα, κατηγορούμενοι ότι εξαπάτησαν καρκινοπαθή για να του αποσπάσουν δωρεά μισού εκατομμυρίου ευρώ για τον ναό της περιοχής.

Bούλευμα

Οπως αναφέρεται σε βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, τον Σεπτέμβριο του 2002, οι κατηγορούμενοι έπεισαν τον 82χρονο λίγες μέρες πριν πεθάνει, να κάνει μια δωρεά προς την εκκλησία. Μια συγγενής του 82χρονου και η σύζυγος ενός εκ των κατηγορουμένων ήταν αυτές που τον είχαν φέρει σε επαφή με τον ιερέα με σκοπό μια μικρή δωρεά.

Την περίοδο εκείνη, η κατάσταση της υγείας του 82χρονου καρκινοπαθή, όπως αναφέρει το βούλευμα, «είχε επιβαρυνθεί στο μέγιστο βαθμό και λόγω της ισχυρής φαρμακευτικής αγωγής που έπαιρνε δεν αναγνώριζε πρόσωπα και ακόμη και ο λόγος του ήταν ασυνάρτητος».

Εννέα ημέρες πριν από τον θάνατό του, ο ιερέας και οι άλλοι πήγαν μαζί του σε τράπεζα της περιοχής για να κάνει ανάληψη από τον λογαριασμό του και να καταθέσει τα χρήματα σε λογαριασμό της εκκλησίας. Βλέποντας ότι ο 82χρονος είχε πρόβλημα διαύγειας και κινούνταν υποβασταζόμενος, οι τραπεζικοί υπάλληλοι του επισήμαναν ότι «δεν πρόκειται για πεντακόσιες χιλιάδες δραχμές, αλλά για πεντακόσιες χιλιάδες ευρώ».

Ο 82χρονος επέμενε όμως να υπογράψει. Στο βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών γίνεται και αναφορά σε ιδιωτικό συμφωνητικό που είχαν ετοιμάσει οι κατηγορούμενοι και στο οποίο αναγραφόταν η επιθυμία του να κάνει τη δωρεά.

Η σύζυγος του 82χρονου ήταν αυτή που κίνησε, μετά τον θάνατό του, όλες τις διαδικασίες.

Στο εδώλιο

Ο ιερέας και οι τρεις έφοροι παραπέμπονται να δικαστούν στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για απάτη από κοινού, ενώ μαζί τους στο εδώλιο θα καθίσει ένα ακόμη άτομο για άμεση συνέργεια και ψευδορκία για τα όσα είχε καταθέσει στα αστικά δικαστήρια, σχετικά με την κατάσταση της υγείας του 82χρονου.

(Καθημερινή, 10/6/2009)

Είναι δυνατόν; Κάνουν τέτοια πράγματα οι ορθόδοξοι Έλληνες ιερείς; Ποτέ των ποτών! Σίγουρα συκοφαντία των αθέων και αθρήσκων είναι, των νεο-ειδωλολατρών και των δωδεκαθεϊστών, η οποία συκοφαντία θα καταρρεύσει στα δικαστήρια, με αναβολές επί αναβολών, ασθένειες των κατηγορουμένων, κωλύματα των δικηγόρων, με παραγραφές και άντε να βρεις μετά τα χρήματα... Θα έχουν φαγωθεί ευσεβώς και ορθοδόξως, με τη χάρη του θεού...