11 June 2010

θα κάνει ό,τι μπορεί...


«Ό,τι μπορεί» υποσχέθηκε να κάνει ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣτ', προκειμένου να διασφαλίσει ότι ιερείς δεν θα βιάσουν και δεν θα κακοποιήσουν ποτέ ξανά παιδιά. Ο «ποντίφικας» ζήτησε συγχώρεση για τα σκάνδαλα παιδεραστίας.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια λειτουργίας στον Άγιο Πέτρο, στο Βατικανό, η οποία σηματοδοτούσε το τέλος της Χρονιάς του Ιερέα, όπως ονομαζόταν, ο Πάπας αναφέρθηκε στα σκάνδαλα που αμαύρωσαν την εικόνα της Καθολικής Εκκλησίας.

Στην ομιλία του ο Πάπας τόνισε ότι κατά τη διάρκεια μιας χρονιάς που θα έπρεπε να είναι χαρμόσυνη για την ιεροσύνη, «ήρθαν στο φως αμαρτίες των ιερέων - ιδιαίτερα η κακοποίηση ανηλίκων».

Επανέλαβε ότι τα σκάνδαλα αποτελούν αφορμή για τον «εξαγνισμό» της Εκκλησίας.


(in.gr, Newsroom ΔΟΛ, 11/6/2010)
Δηλαδή τι θα κάνει ο πάπας; θα κόψει τα κατηχητικά και τις χορωδίες που συμμετέχουν μικρά παιδιά; Θα κόψει τις εξομολογήσεις και τις κατ' ιδίαν διδασκαλίες; Μετά θα ψάχνουν τους πιστούς με το ντουφέκι, αφού το πλήθος των προβάτων του ποιμνίου -εφόσον δεν είναι ιδιοτελείς που σιτίζονται αδαπάνως- υπήρξαν εκφοβισμένα και αδιαφώτιστα παιδιά... Ήδη σε όλες τις καθολικές χώρες της Ευρώπης βλέπουν παπά και μαζεύουν τα παιδιά τους...