16 June 2010

Μαρμαράδες καταγγέλλουν υπαλλήλους του Δήμου


Εκμετάλλευση στους… τάφους και στα… μνήματα από υπαλλήλους του Δήμου Λάρισας και μάλιστα με τζίρους που ξεπερνούν τα 20 έως 30 χιλιάδες ευρώ τον μήνα, καταγγέλλουν μαρμαράδες και άνθρωποι του χώρου, ζητώντας την άμεση παρέμβαση του Δήμου Λάρισας. 

Το όλο σκηνικό έχει να κάνει με επισκευές αλλά και τη δημιουργία καινούργιων μνημείων στο νεκροταφείο. Εκεί στους ενδιαφερόμενους, σύμφωνα με καταγγελίες που έχει δεχτεί η «Ε», εμφανίζονται υπάλληλοι του νεκροταφείου που δηλώνουν έτοιμοι να αναλάβουν αυτές τις εργασίες.

Όπως καταγγέλλουν οι επαγγελματίες μαρμαράδες στο νεκροταφείο έχει στηθεί ένας ολόκληρος μηχανισμός «ανάληψης έργου». «Έχουμε, θα μας πουν, στη Λάρισα 4-5 κηδείες ημερησίως. Ο τζίρος σε μάρμαρα και επισκευές μνημείων φθάνει τα 100.000 ευρώ το μήνα, από αυτά τα 20.000 έως 30.000 ευρώ πάνε στους υπαλλήλους του Δήμου που ενώ πληρώνονται ως μόνιμοι υπάλληλοι, «βγάζουν από την όλη ιστορία πολλά χρήματα, αναλαμβάνοντας οι ίδιοι τις επισκευές μνημείων, αλλά ακόμα και κατασκευές ολόκληρων τάφων».

Οι μαρμαράδες, όπως επισήμαναν στην «Ε», απευθύνθηκαν καταγγέλλοντας τα γεγονότα στις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Λάρισας, λέγοντας μάλιστα «ότι θα φέρουν τον Τριανταφυλλόπουλο στα νεκροταφεία». Εμείς δεν θεωρούμε τον κάθε Τριανταφυλλόπουλο (ρυθμιστή αξιών) στην τοπική μας κοινωνία.
Είναι αυταπόδεικτος ο λόγος που τα διάφορα κυκλώματα αντιμάχονται με νύχια και με δόντια την αποτέφρωση νεκρών! Θα χάσουν τα κερατιάτικα με μάρμαρα, λιβάνια, καντήλια και ό,τι άλλο έχει επινοηθεί! Και οι δημοτικοί υπάλληλοι αγωνιούν για τα λαδώματά τους...