24 July 2010

Χάθηκε από τη φωτογραφία ο κ. Ιερώνυμος

Αποτελεσματικούς τρόπους καταπολέμησης της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού συζήτησαν τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Γιέρζι Μπούζεκ, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Φαν Ρομπέϊ, με 20 θρησκευτικούς ηγέτες. Στις συζητήσεις έλαβε μέρος ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος. 

Επίσης, συμμετείχαν εκπρόσωποι της χριστιανικής, της ιουδαϊκής και της μουσουλμανικής θρησκείας, καθώς και των κοινοτήτων των Σιχ και των Ινδουιστών από 14 κράτη μέλη της ΕΕ. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στο νέο πλαίσιο της Συνθήκης της Λισαβόνας, η οποία προβλέπει συγκεκριμένα στο άρθρο 17 ότι η ΕΕ διατηρεί «ανοιχτό, διαφανή και τακτικό διάλογο» με τις θρησκείες, τις εκκλησίες και τις θρησκευτικές κοινότητες. Σημειώνεται ότι ήταν η έκτη ετήσια συνάντηση που έχει ξεκινήσει από το 2005 ο πρόεδρος της Επιτροπής με τους θρησκευτικούς ηγέτες.


Κοιτάω εγώ τώρα την ομαδική αναμνηστική φωτογραφία από τη συγκεκριμένη συνάντηση και δεν βλέπω πουθενά τον κ. Ιερώνυμο. Μήπως είχε πάει για ψώνια στις Βρυξέλλες, μήπως δεν καταδέχτηκε να ποζάρει με αιρετικούς και  ειδωλολάτρες - άκου Ινδουιστές μαζί με τον εκπρόσωπο της αληθινής θρησκείας και του ορθού δόγματος αυτής! Πάντως, να στάθηκε πίσω και λόγω ύψους να μην βγήκε στη φωτογραφία, αποκλείεται, έχει μπόι ο κ. Ιερώνυμος... Κάτι άλλο θα συνέβη. Πάσα εξήγηση δεκτή!




http://ec.europa.eu/avservices/download/photo_download_en.cfm?idphoto=28507&nump=p-017425-00-07&src=1