26 July 2010

Θαύμα, θαύμα, πολλά θαύματα!

Έχουμε γράψει επανειλημμένα ότι κάθε πετροβολημένος βλέπει αυτά που προσδοκά, ο ανασφαλής και συμπλεγματικός πιστός βλέπει παντού θαύματα και εμφανίσεις αγίων, ο πεινασμένος βλέπει καρβέλια και ο κατ' ανάγκη εγκρατής βλέπει γυναίκες, ίσως και άλλους σεξουαλικούς πόθους...

Τον τελευταίο καιρό έχουν πολλαπλασιαστεί όμως οι εμφανίσεις αγίων, της παναγίτσας και του χριστούλη, του διαβόλου και των δαιμόνων που ταλαιπωρούν διάφορους προβληματικούς. Οι φυλλάδες κουτσομπολιού προβάλλουν ευχαρίστως κάθε τέτοιο περιστατικό, γιατί αυξάνουν οι πωλήσεις τους. Οι γιαγιάδες που περιμένουν μια ζωή να δουν τον άγιο Ονούφριο μπροστά τους, διαβάζουν τα θαυματολογικά έντυπα και ευχαριστιούνται κι αυτές λιγάκι.

Παραθέτουμε εδώ μόλις
τρεις από τις τελευταίες επουράνιες εμφανίσεις - διαφορετικά θα έπρεπε να απασχολούμε ειδικό blog με τα θαυματολογικά, οπότε υπάρχει κίνδυνος να μαζέψουμε εδώ όλες τις γιαγιάδες που θα αρχίσουν να φτιάχνονται χριστιανικά και ειδωλολατρικά...

Λοιπόν, στην πρώτη περίπτωση, μια ομελέτα με κάποια πρόσθετα έδωσε "εμφανέστατα" μια εικόνα που δείχνει... ναι τι δείχνει; Κάτι αγιωτικό, τέλος πάντων, πίστευε και μη ερεύνα!

(click)



Στη δεύτερη εικόνα βλέπουμε πασιφανώς τη μορφή του Ιησού στο καπάκι της μαρμελάδας. Σίγουρα είναι κάποιο πρόσωπο και δεν είναι ο μουσάτος Λάμπρος ο χίπης, άρα ο Ιησούς θα είναι!


(click)


Η τρίτη φωτογραφία είναι το αποκορύφωμα, †ευλόγησον†: στα οπίσθια ενός σκύλου σχηματίζεται η μορφή του κυρίου... Τέτοια εκτίμηση του έχουν οι πιστοί του!

(click)