18 November 2010

Ζητούνται μοναχοί...

(Καθημερινή, 10/11/2010)

Με αγγελία στον ελβετικό Τύπο, το τάγμα των φραγκισκανών καπουτσίνων αναζητεί «νέο αίμα» που θα ενισχύσει τις φθίνουσες τάξεις του. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να είναι άγαμοι μεταξύ 22 και 30 ετών, κατά προτίμηση τραπεζίτες και δικηγόροι, αν και όπως διαβεβαίωσε εκπρόσωπός τους θα ακολουθήσουν αγγελίες και για άλλου είδους επαγγέλματα.

Για την ώρα το Τάγμα των Καπουτσίνων ενδιαφέρεται για νεαρούς καθολικούς «τραπεζίτες, δημοσιογράφους, δασκάλους, θεολόγους, εμπόρους, δικηγόρους και ειδικούς στην επικοινωνία» όπως αναφέρει η σχετική αγγελία. Σύμφωνα με το BBC η αγγελία διευκρινίζει ότι «δεν προσφέρεται αμοιβή, αλλά πνευματικότητα και προσευχή, στοχασμός και περιβάλλον ισονομίας, ελεύθερο από υλικά αγαθά και το σύνηθες μοντέλο συμβίωσης των ζευγαριών».
Εγώ βλέπω τον τονισμό στο "ελεύθερο από ... το σύνηθες μοντέλο συμβίωσης των ζευγαριών". Προσφέρουν ένα διαφορετικό μοντέλο συμβίωσης, το οποίο οδηγεί συνηθέστατα στην παιδεραστία και τη σοδομία... Ως προς τη διαδικασία, ας προβλέψουμε ότι σύντομα θα αυξηθούν οι προσφορές για να βρουν μέλη, δεν θα αρκούν πια "πνευματικότητα" και "προσευχές".