24 May 2011

Το τέλος του κόσμου ξαναέρχεται τον... Οκτώβριο του 2011

Τρέμετε αμαρτωλοί και σαλταρισμένοι

ΤΑ ΝΕΑ, 24/5/2011

Ο 89χρονος ιεροκήρυκας που υποστήριζε πως η συντέλεια του κόσμου θα ερχόταν το περασμένο Σάββατο, τα έβαλε κάτω, τα ξαναϋπολόγισε και κατέληξε σε μια νέα εσχατολογική προφητεία σύμφωνα με την οποία, το τελειωτικό τέλος θα έρθει στις 21 Οκτωβρίου.

Μια του τέλους (του κόσμου), δυο του τέλους (του κόσμου), τρεις και το πετύχαμε. Τι κι η Δευτέρα Παρουσία τον έχει ήδη «στήσει» όχι σε ένα αλλά σε δύο ραντεβού (πρώτη φορά το Σεπτέμβριο του 1994 και δεύτερη το περασμένο Σάββατο);

Πολύ κολλημένος (ή μήπως πολύ τσαρλατάνος) για να αποδεχθεί το... φτύσιμο, ο 89χρονος Αμερικανός ιεροκήρυκας Χάρολντ Κάμπινγκ έβαλε κάτω τις Γραφές, πήρε το κομπιουτεράκι του, έκανε για ακόμη μία φορά τους μαθηματικούς υπολογισμούς και πλέον ξαναχτυπά με μια τρίτη (και φαρμακερή;) προφητεία.

Σύμφωνα με αυτήν, το τελειωτικό τέλος του κόσμου πρόκειται να έρθει οριστικά και αμετάκλητα στις 21 Οκτωβρίου 2011. «Ο κόσμος θα καταστραφεί όλος μαζί, θα γίνει πολύ γρήγορα», δήλωσε ο Κάμπινγκ το πρωί της Δευτέρας από ραδιοφώνου.

Όσο για τα λάθη του παρελθόντος, αυτά ο Αμερικανός έσπευσε να τα μπαλώσει όπως-όπως, υποστηρίζοντας πως μπορεί όλοι εμείς να μην το πήραμε χαμπάρι αλλά η Ημέρα της Κρίσεως τελικώς ήρθε το περασμένο Σάββατο με τρόπο «αόρατο» και «πνευματικό», απλώς για να προετοιμάσει το έδαφος για την πραγματική επικείμενη «φυσική» συντέλεια της 21ης Οκτωβρίου.
Εντωμεταξύ, ο Ελληνάρας αρχιμανδρίτης Μάξιμος έχει προβλέψει την Αποκάλυψη για τις 21 Δεκεμβρίου 2012 ή κάπου εκεί γύρω. Τι θα γίνει τελικά, ποια προφητεία θα επαληθευτεί; Του αιρετικού προτεστάντη που είναι και ασχημόφατσα ή του λαμπρού ορθοδόξου γενειοφόρου, ο οποίος έχει και την επιφοίτηση του αγίου ψέματος;