19 May 2011

Στις 21 Μαΐου «βλέπει» ιεροκήρυκας τη συντέλεια του κόσμου

Στη συνέχεια της αμέσως προηγούμενης ανάρτησης, ένα άρθρο από το ΒΗΜΑ για το κοσμοϊστορικό γεγονός που θα ζήσουμε... Κάποια ομοιότης στα εικονιζόμενα πρόσωπα των δύο αναρτήσεων είναι τελείως τυχαία!
ΒΗΜΑ, 18/5/2011

Προβλέπει ότι το 2% του παγκόσμιου πληθυσμού θα «ρουφηχτεί» από τον Παράδεισο, οι υπόλοιποι στην Κόλαση

«Το Σάββατο 21 Μαΐου περίπου στις 6 το απόγευμα (ώρα δυτικής ακτής των Ηνωμένων Πολιτειών, ξημερώματα Κυριακής στην Ελλάδα) το 2% του παγκόσμιου πληθυσμού θα «ρουφηχτεί» από τον Παράδεισο και οι υπόλοιποι θα πάνε κατευθείαν στην Κόλαση. Και μετά θα επέλθει η συντέλεια του κόσμου».

Αυτό προβλέπει ο Χάρολντ Κάμπινγκ, ένας 89χρονος βαπτιστής ιεροκήρυκας από το Όκλαντ της Καλιφόρνια στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο οποίος αν δεν είχε δεκάδες χιλιάδες οπαδούς ανά τον πλανήτη εύκολα θα χαρακτηριζόταν ως ακόμη ένας παράφρων προφήτης.

Η δράση του καθιστά δύσκολο να τον ξεχάσει κανείς: το μήνυμά του μεταδίδεται παντού, από ραδιοφωνικούς σταθμούς και πίνακες ανακοινώσεων. Συνταξιούχος πολιτικός μηχανικός, ο κ. Κάμπινγκ μιλάει καθημερινά στους οπαδούς του μέσω του Family Radio Network, ενός θρησκευτικού ραδιοφωνικού δικτύου που στήθηκε εξ ολοκλήρου από τις δωρεές των ακροατών του. Είναι τέτοια η γενναιοδωρία τους, που ο κ. Κάμπινγκ σήμερα είναι ιδιοκτήτης 66 ραδιοφωνικών σταθμών μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Παράλληλα περισσότεροι από 2.000 πίνακες ανακοινώσεων στις ΗΠΑ κατακλύζονται καθημερινά από συνθήματα που προειδοποιούν για τη Δευτέρα Παρουσία. «Δεν μιλάμε για έναν γάμο ή αποφοίτηση από το κολέγιο. Μιλάμε για το τέλος του κόσμου, αν θα είσαι αιώνια νεκρός ή αιώνια ζωντανός και όλο αυτό θα συμβεί σύντομα», λέει ο ίδιος. Ο κ. Κάμπινγκ μεταδίδει τις προφητείες του σε 48 γλώσσες μέσω ραδιοφωνικών σταθμών σε χώρες όπως η Νότιος Αφρική, η Ρωσία και η Τουρκία ενώ κομπάζει ότι έχει δεκάδες χιλιάδες οπαδούς σε όλο τον κόσμο. 




Μετά από 70 χρόνια μελέτης της Βίβλου, υποστηρίζει ότι ανέπτυξε ένα μαθηματικό σύστημα το οποίο ερμηνεύει τις προφητείες που κρύβονται σε αυτή. Ο κ. Κάμπινγκ λέει ότι η συντέλεια του κόσμου θα γίνει στις 21 Μαΐου επειδή τότε θα έχουν συμπληρωθεί 722.500 ημέρες από την 1η Απριλίου του έτους 33 μ. Χ., που πιστεύει ότι ήταν η ημέρα της Σταύρωσης.


Ο αριθμός 722.500, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι σημαντικός επειδή βγαίνει αν πολλαπλασιάσει κανείς τρεις ιερούς αριθμούς (5, 10 και 17) μεταξύ τους, δύο φορές. Ο ιεροκήρυκας υποστηρίζει επίσης ότι πρόσφατες φυσικές καταστροφές, όπως οι σεισμοί στην Ιαπωνία, τη Νέα Ζηλανδία και την Αϊτή, είναι πρόδρομοι της επικείμενης καταστροφής, όπως και η διάβρωση των κοινωνικών αξιών. «Οι κλοπές, τα ψέματα, η κακία και η σεξουαλική διαστροφή στην κοινωνία μας λένε κάτι» τονίζει ο ίδιος. Και καταλήγει: «Το ίδιο και το κίνημα των ομοφυλόφιλων. Το έστειλε ο Θεός ως σημάδι για τη συντέλεια του κόσμου».