Επανέρχομαι σε μια είδηση που παρουσίασαν κι άλλοι φίλοι για να θέσω κάποια ερωτήματα που μου δημιουργήθηκαν και τα εξέφρασα ήδη αλλού:
(Στέλιος Φραγκόπουλος, Stelios Frangopoulos)
blogs... δυσοίωνο το μέλλον τους: στα 100 εκατομμύρια αναμένεται να μειωθούν τα blogs (διαδικτυακά ημερολόγια) σύμφωνα με την εταιρεία Gartner...Το ερώτημά μου είναι: Δεν συζητάνε με φίλους και φίλες οι bloggers ώστε να προκύψει κάποιος προβληματισμός, άξιος να υποβληθεί με ένα κειμενάκι τους? Δεν διαβάζουν βιβλία, τα οποία θα ενδιέφεραν πιθανόν και άλλους, ώστε να μπορέσουν έτσι να ενημερωθούν εισαγωγικά εδώ? Δεν αντιμετωπίζουν κάποια ιδιόμορφα προβλήματα στο χώρο εργασίας τους, ώστε να ήταν χρήσιμο να ενημερωθούν γι' αυτά κάποιοι αναγνώστες? Δεν βλέπουν δεν ακούν στην καθημερινή ζωή τους παράξενα, περίεργα, αξιοθαύμαστα ή αξιομνημόνευτα πράγματα, τα οποία θα είχαν ενδιαφέρον να κοινοποιηθούν και σε άλλους συμπολίτες? Αν δεν συμβαίνουν όλα αυτά, ίσως πράγματι θα ήταν καλύτερα να μην γράψουν τίποτα πια οι αποσυρόμενοι bloggers - μέχρι να ξεχυθούν οι Κινέζοι, οι Ινδο-Πακιστανοί και Ινδονήσιοι bloggers στο χώρο του Internet και να γίνουμε εμείς, τα 100 εκατομμύρια από τον υπόλοιπο κόσμο, μια μειοψηφία.
Οι αναλυτές της εταιρείας αναφέρουν ότι περίπου 200 εκατομμύρια χρήστες του Internet έχουν ήδη σταματήσει να γράφουν στο προσωπικό τους blog, και αυτό διότι οι περισσότεροι βαριούνται να το ανανεώνουν. Πρόκειται για μια εφήμερη ενασχόληση, η οποία πολλούς γοητεύει αλλά και κουράζει ταυτόχρονα. Παράλληλα, όπως τονίζει ο αναλυτής Ντάριλ Πλάμερ, "ο καθένας πιστεύει ότι έχει να πει κάτι, μέχρι τη στιγμή που του δίνεται η δυνατότητα να το κάνει".
«Το Βήμα, 15/12/2006»
(Στέλιος Φραγκόπουλος, Stelios Frangopoulos)