Χιλιάδες αναφορές μαρτύρων που συλλέχθηκαν τα τελευταία 30 χρόνια για επισκέψεις ιπτάμενων αντικειμένων αγνώστου ταυτότητας θα δημοσιευθούν στο Διαδίκτυο από τη διαστημική υπηρεσία της Γαλλίας. Το αρχείο, που περιέχει πληροφορίες για περίπου 1.600 περιστατικά, θα είναι διαθέσιμο στο κοινό στα τέλη Ιανουαρίου ή τα μέσα Φεβρουαρίου, δήλωσε στο Reuters ο Ζακ Αρνού, αξιωματούχος του Εθνικού Κέντρου Μελετών Διαστήματος (CNES).
Η βάση δεδομένων του CNES περιλαμβάνει συνολικά 6.000 αναφορές για Αγνώστου Ταυτότητας Ιπτάμενα Αντικείμενα (ΑΤΙΑ), τις οποίες κατέθεσαν επαγγελματίες της αεροπορίας και απλοί πολίτες. Για πολλά περιστατικά υπάρχουν περισσότερες από μία αναφορές. Είναι πάντως αμφίβολο να εντοπιστούν στη βάση δεδομένων πραγματικές αποδείξεις για επισκέψεις από εξωγήινους.
Μυστική έκθεση για λογαριασμό του βρετανικού υπουργείο Αμυνας, που δημοσιοποιείται έπειτα από έξι χρόνια στην αφάνεια, καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η Γη δεν δέχεται επισκέψεις από εξωγήινα σκάφη. «Δεν υπάρχουν ενδείξεις που να στηρίζουν την υπόθεση ότι τα παρατηρούμενα φαινόμενα βρίσκονται υπό οποιονδήποτε τύπο ελέγχου πέρα από τις φυσικές δυνάμεις» είναι το συμπέρασμα της έκθεσης, έκτασης 400 σελίδων.
Η έκθεση, αναφέρει την Κυριακή το BBC, δημοσιοποιήθηκε έπειτα από αίτημα Βρετανού ακαδημαϊκού, χάρη στη νέα βρετανική νομοθεσία για την ελεύθερη διακίνηση της δημόσιας πληροφορίας (Freedom of Information Act). Ο συντάκτης του κειμένου παραμένει άγνωστος και ελάχιστα αντίτυπα έχουν κυκλοφορήσει.
Σύμφωνα με τα συμπεράσματα, ακόμα και οι ασυνήθιστες εμπειρίες που σχετίζονται με ιπτάμενα «αντικείμενα» οφείλονται σε σπάνια φυσικά «ηλεκτρικά και μαγνητικά φαινόμενα στην ατμόσφαιρα, τη μεσόσφαιρα και την ιονόσφαιρα», τα οποία παράγουν ασυνήθιστου τύπου κεραυνούς και άλλα οπτικά φαινόμενα.
Επιπλέον, «πεδία που σχετίζονται με την παραγωγή πλάσματος», δηλαδή ιονισμένου αερίου στην ατμόσφαιρα, μπορούν να επηρεάσουν οχήματα αλλά και τον εγκέφαλο των αυτοπτών μαρτύρων, κάνοντάς τους να πιστεύουν ότι είχαν «στενές επαφές» με πράσινα ανθρωπάκια.
Στο ίδιο συμπέρασμα, εξάλλου, είχε καταλήξει και η προηγούμενη έκθεση για λογαριασμό της βρετανικής κυβέρνησης, η οποία συντάχθηκε από την Ομάδα Εργασίας για τους Ιπτάμενους Δίσκους και δημοσιεύθηκε αργότερα στα βρετανικά Εθνικά Αρχεία.
news.in.gr