21 September 2007

Παπανδρέου-Βενιζέλος και κυβερνοχώρος

.

Διαπίστωσα μια σημαντική πρόοδο στη χώρα μας, με αφορμή τον ανταγωνισμό μεταξύ Γεώργ. Παπανδρέου και Ευαγγ. Βενιζέλου για την προεδρεία στο ΠΑΣΟΚ. Σε κάποια αποστροφή του λόγου του, στη διάρκεια συνέντευξης, λέει ο Βενιζέλος: «Και όποιος ενδιαφέρεται να πληροφορηθεί τις θέσεις μου για τα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας, ας κοιτάξει στις σελίδες μου στο evenizelosdialogues.gr και θα ενημερωθεί επαρκώς. Δεν υπάρχει πλέον φραγή και μπορεί καθένας να συνδεθεί».

Δεν ήταν παρών ο Παπανδρέου για να απαντήσει: «Μπορείτε να κοιτάξετε και στις δικές μου σελίδες, papandreou.gr, όπου παρουσιάζω σε μορφή πίνακα όλες τις δραστηριότητές μου στο χώρο της πολιτικής» - αν ήταν παρών, θα το έλεγε. Σημαντικό είναι ότι οι πολιτικοί μας, πενηντάρηδες και όχι πιτσιρίκια πια, ανταλλάσσουν στον αέρα διευθύνσεις του ιστοχώρου και θεωρούν ότι, τουλάχιστον οι μορφωμένοι εκ των ακροατών, καταλαβαίνουν περί τίνος πρόκειται, τι σημαίνει ηλεκτρονική διεύθυνση, πού θα κοιτάξουν να βρουν τα κείμενα κ.ο.κ.

Πέρα απ’ αυτό, όλες πλέον οι εφημερίδες αναφέρουν καθημερινά, τι γράφεται στα blogs υπέρ ή κατά των δύο υποψηφίων και πού μπορεί ο αναγνώστης να αναζητήσει τα αποσπάσματα. Εγώ θεωρώ αυτή την εξέλιξη πολύ θετική, τελείως ανεξάρτητα από τη συγκεκριμένη διαμάχη για την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ!

Tελικά θα έχει σταλεί ένα μήνυμα στην ελληνική κοινωνία και θα έχουν καταλάβει πάρα πολλοί που σνομπάρουν μέχρι τώρα το Internet, ότι η επικοινωνία μετατοπίζεται αργά αλλά σίγουρα σε άλλο μέσον. Μόνο που πρέπει οι Ρέλλοι του διαδικτύου να ηρεμήσουν λίγο, γιατί εκσφενδονίζουν σε πολλά blogs, άκριτα και ανώνυμα, καφέδες και γιαούρτια σε κάθε κατεύθυνση - ένα αναγκαίο κακό κι αυτό που θα ξεπεραστεί, ελπίζω, σταδιακά.