11 March 2010

Αγάπα τον πλησίον σου, αν είναι λευκός!

Ο Ιερός Ναός του Αγίου Παντελεήμονα, ένας από τους μεγαλύτερους των Βαλκανίων, βρίσκεται σε μια περιοχή όπου ζει σημαντικός αριθμός μεταναστών. Οι ιερείς του διαθέτουν το μεγαλύτερο μέρος των πόρων του ναού για την ανακούφιση και τη στήριξη όσων έχουν ανάγκη. 

Πριν από ένα χρόνο ο τότε εφημέριος του ναού, σήμερα επίσκοπος Κερνίτσης, Προκόπιος Πετρίδης, αντιμετώπισε την μήνιν των ίδιων ακραίων κύκλων επειδή αρνήθηκε να συνυπογράψει επιστολή προς την κυβέρνηση κατά των μεταναστών.

Και ενώ κληρικοί δέχονται απειλές επειδή βοηθούν μετανάστες, ο μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος, μέσω του προσωπικού ιστολογίου του, κατηγορεί τους οικονομικούς μετανάστες για παιδοφιλία! «Οι οικονομικοί μετανάστες λοιπόν έρχονται στη χώρα μας κουβαλώντας την προίκα τους. Μια από τις συνήθειές τους είναι η παιδοφιλία, η οποία επενδύεται με το επίσημο ένδυμα του γάμου» υποστηρίζει ο κ. Αμβρόσιος, φέρνοντας ως παράδειγμα ομαδικό γάμο που έγινε στη Γάζα όπου ενήλικοι άνδρες φέρονται να παντρεύτηκαν με ανήλικα κορίτσια. «Οσοι λοιπόν κόπτεσθε για την απονομή της ιθαγένειας χωρίς σοβαρές προϋποθέσεις στους οικονομικούς μετανάστες, να τους χαίρεσθε! Θα σας αλλάξουν τη ζωή!» καταλήγει.

(Καθημερινή, 10/3/2010)

Γάμοι μουσουλμάνων στη Γάζα
Εννοείται ότι κύρια αποστολή της εκκλησίας είναι να οδηγήσει τις ψυχές των πιστών στον παράδεισο και, δευτερευόντως, να βοηθήσει ανήμπορους και αναξιοπαθούντες ανθρώπους. Με αυτή την έννοια, είναι αξιέπαινη κάθε προσπάθεια κληρικών να βοηθήσουν τους μετανάστες, οι οποίοι συνήθως δεν έχουν κατάλυμα και εργασία.

Η θέση της εκκλησίας δεν κρίνεται, βέβαια, από τις ενέργειες του ενός ή του άλλου κληρικού. Αυτό που ενδιαφέρει, είναι η θέση της ηγεσίας του εκκλησιαστικού μηχανισμού, τι λένε και τι πράττουν οι επικεφαλής. Λοιπόν, ο μητροπολίτης Αμβρόσιος είναι μισάνθρωπος και ρατσιστής, συχνότατα δε εκφράζεται και εθνικιστικά. Στο παρελθόν έχει διατελέσει εξ άλλου και αξιωματικός της χωροφυλακής, άρα γίνεται αντιληπτή η γενικότερη συγκρότησή του.

Επειδή κάνει όμως και αναφορές σε οπισθοδρομικές συνήθειες των μουσουλμάνων, ότι παντρεύονται οι άντρες ανήλικα κορίτσια (βλέπε φωτογραφία, έχουμε αναφερθεί συχνά σ' αυτό το blog στο συγκεκριμένο θέμα, απαράδεκτο για το σύγχρονο πολιτισμό!), αναρωτιέμαι, τώρα το ανακάλυψε αυτό; Δεν είναι γνωστό ότι ο ίδιος ο προφήτης του Αλλάχ, ο Μωάμεθ, είχε «παντρευτεί» σε μεγάλη ηλικία μια (κάπου) εξάχρονη; Αλλά, σύμφωνα με την Π.Δ. (Γένεσις ιστ' 2) ο Αβραάμ απέκτησε παιδιά σε μεγάλη ηλικία με «παιδίσκη», ο δε άντρας της μητέρας του Ιησού, ο Ιωσήφ, ήταν περίπου 80χρονος όταν παντρεύτηκε τη Μαρία που ήταν δεκατετράχρονη!

Η οπισθοδρομικότητα της Μέσης Ανατολής είναι που οδηγεί τους μουσουλμάνους στους γάμους ανηλίκων, από την οποία Μέση Ανατολή προέρχεται και η οπισθοδρομική χριστιανική θρησκεία. Αυτές τις παραδόσεις καλλιεργούν οι «πατέρες» της εκκλησίας διαβάζοντας τα σχετικά κείμενα, αυτές καλλιεργούν επίσης οι μουσουλμάνοι στη Θράκη με τη σαρία που ισχύει! Αν θέλει ο Αμβρόσιος να καταργηθούν οι γάμοι ανηλίκων μουσουλμάνων στην Ελλάδα, να αποκηρύξει πρώτα τους σχετικούς γάμους που αναφέρονται στα «ιερά βιβλία» του!