01 February 2010

Άτυχος στην καλή τύχη του

Ο σοφέρ φορτηγών αυτοκινήτων Abraham Shakespeare, Αφροαμερικάνος που είχε κερδίσει 31 εκατ. $ στο αμερικάνικο Λόττο, βρέθηκε νεκρός μέσα σε πλάκα από μπετόν. Κάποιοι τον παράχωσαν, έχοντας προηγουμένως κλέψει ένα μέρος ή το σύνολο των κερδών του.

Ο άτυχος Abraham έκανε, μόλις πληροφορήθηκε το ύψος του ποσού που κέρδισε στο Λόττο, το θεμελιώδες λάθος, με το οποίο μετατρέπεται η τύχη σε κατάρα: διέδωσε την πληροφορία για το κέρδος του σε συγγενείς, φίλους και γνωστούς και άρχισε να ξοδεύει χρήματα ως νεόπλουτος…

Η πρώτη «αναποδιά» τον βρήκε, όταν ένας συνάδελφός του ισχυρίστηκε ότι αυτός είχε παίξει το δελτίο του Λόττο και ο Abraham του το έκλεψε από την τσέπη, όταν μαθεύτηκε ότι κέρδισε. Η μήνυση που ακολούθησε για κλοπή, απορρίφθηκε και ο Abraham νόμισε ότι ησύχασε.

Δεν ησύχασαν όμως οι διεκδικητές. Πολλοί και διάφοροι ξεκινούσαν στα μπαρ και στο δρόμο καυγά μαζί του και του έκαναν μήνυση, έχοντας δίπλα τους «τυχαίους» αυτόπτες μάρτυρες, ότι τους επιτέθηκε ο Abraham. Αυτός ο φουκαράς έδινε τόπο στην οργή και πλήρωνε αποζημίωση για να τους ξεφορτωθεί, μαζί και τους ψευδομάρτυρες που στρατολογούσαν οι μηνυτές του.

Κάποια στιγμή την περασμένη άνοιξη εξαφανίστηκε ο εκατομμυριούχος του Λόττο και όλοι υπέθεσαν ότι εγκαταστάθηκε σε κάποιο νησί της Καραϊβικής, όπως ονειρευόταν πάντα, για να ξεκοκαλίσει τα εκατομμύρια από τα κέρδη του. Μόλις το φθινόπωρο 2009 υπέβαλε η οικογένειά του αναγγελία εξαφάνισης και την προηγούμενη εβδομάδα ανακάλυψε η Αστυνομία το πτώμα του εκατομμυριούχου, 13 εκατοστά κάτω από μια πλάκα μπετόν.

Μία φίλη του Abraham, η Dorice Donegan Moore, η οποία δήλωνε δημοσιογράφος και συγγραφέας και η οποία λέει ότι προσέγγισε τον εκατομμυριούχο για να γράψει ένα βιβλίο για τη ζωή του -σιγά το ενδιαφέρον που είχε ο κόσμος-, είναι η περισσότερο ύποπτη στην ιστορία. Η DD φαίνεται ότι εξελίχθηκε γρήγορα σε σύμβουλο επενδύσεων του φίλου της και άρχισε να κάνει αγορές, οι οποίες δεν δικαιολογούνταν από τον τρόπο ζωής του ολιγαρκή Abraham. Αγόρασε μια βίλα, τρία αυτοκίνητα και έκανε ακριβές διακοπές στην Καραϊβική, αφού προηγουμένως είχε αποσπάσει δικαίωμα διαχείρισης των τραπεζικών λογαριασμών του δολοφονημένου.

Όταν η DD εξετάστηκε από την Αστυνομία, δήλωσε ότι ο φίλος της δεν ήταν σε θέση να διαχειριστεί τόσα πολλά χρήματα και δεν άξιζε να πάνε αυτά χαμένα στα χέρια του… Για να διορθώσει τις επιλογές της τύχης προσέλαβε, προφανώς, η καλή κυρία 2-3 μπετατζήδες, πληρωμένους από τα χρήματα αυτού που φρόντισε να δολοφονηθεί…

Αν κερδίσετε λοιπόν μεγάλο ποσό στο Τζόκερ μετά από 10 τζακπότ, φροντίστε, πρώτον, να μην πείτε τίποτα σε κανέναν, ούτε στους στενότερους συγγενείς και τους καλύτερους φίλους σας και, δεύτερον, μην αλλάξετε τον τρόπο ζωής σας για μερικούς μήνες τουλάχιστον. Σταδιακά μπορείτε να αλλάξετε δουλειά, π.χ. από υδραυλικός, ηλεκτρολόγος ή μαραγκός σε σύμβουλο επενδύσεων (οπότε κανείς δεν θα ξέρει πώς βγάζετε τα λεφτά σας!), και να αρχίσετε να ξοδεύετε λίγα λίγα από τα κερδισμένα χρήματα - μετακομίζοντας κάποια στιγμή και μετά από μελέτη, σε κάποια άλλη πόλη ή σε μακρινή γειτονιά... Διαφορετικά, θα σας κτυπήσουν σύντομα την πόρτα όλοι οι συγγενείς σας που ούτε φανταζόσασταν ότι υπάρχουν και, πολύ χειρότερο, θα γνωρίσετε από κοντά όλους τους μαφιόζους που νομίζατε ότι είναι ανύπαρκτοι στη γειτονιά σας!