04 February 2010

Έβλεπε "τολμηρές" φωτογραφίες εν ώρα εργασίας


Αβέβαιο είναι το επαγγελματικό μέλλον στελέχους της αυστραλιανής τράπεζας Macquarie Private Wealth που «συνελήφθηκε» να βλέπει στον υπολογιστή του ημίγυμνες προκλητικές φωτογραφίες του κορυφαίου μοντέλου της Αυστραλίας Μιράντα Κερ.
Ο Ντέϊβιντ Κιέλι καταγράφηκε από τον τηλεοπτικό φακό να βλέπει τις επίμαχες φωτογραφίες στον υπολογιστή του εν ώρα εργασίας και τα συγκεκριμένα στιγμιότυπα μεταδόθηκαν ζωντανά από την αυστραλιανή τηλεόραση.

Εκπρόσωποι της τράπεζας δήλωσαν ότι εντός της εβδομάδας θα συζητήσουν με τον κ. Κιέλι το μέλλον του στην εταιρία. Ο άτυχος υπάλληλος είχε εμφανίσει στην οθόνη του υπολογιστή του τις προκλητικές φωτογραφίες της Μιράντα Κερ, αγνοώντας όμως ότι εκείνη την στιγμή ο συνάδελφός του, Μάρτιν Λάκος, που καθόταν από πίσω του, έδινε συνέντευξη, σε απευθείας μετάδοση, για την αυστραλιανή οικονομία.

Το αυστραλιανό τηλεοπτικό δίκτυο «Seven Network» μετέδωσε τα εν λόγω πλάνα με τις φωτογραφίες του μοντέλου να διακρίνονται καθαρά στην οθόνη του υπολογιστή. Κάποια στιγμή ο υπάλληλος γυρίζει και κοιτάζει τον τηλεοπτικό φακό συνειδητοποιώντας τότε ότι οι κινήσεις του καταγράφονται. Το περιστατικό σημείωσε ήδη παγκόσμια επιτυχία στο Διαδίκτυο, με πάνω από 200.000 «χτυπήματα» και βαθμολογία πέντε αστέρων στο YouTube.

«Θα ήταν υποκρισία να απολυθεί ο κ. Κιέλι», είπε ο εκπρόσωπος του περιοδικού «GQ Australia» στο οποίο δημοσιεύτηκαν οι επίμαχες φωτογραφίες του μοντέλου. Ο κ. Νίκολας Σμιθ συμπλήρωσε ότι το συγκεκριμένο περιοδικό απευθύνεται σε στελέχη σαν τον κ. Κιέλι και κατέληξε: «Μάλιστα στο τελευταίο τεύχος φιλοξενούμε και απόψεις της τράπεζας Macquarie για τον τρόπο λειτουργίας των χρηματιστηρίων».

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Herald Sun», ο κ. Κιέλι έχει γίνει «ήρωας» για τους χρήστες του διαδικτύου παγκοσμίως που τον στηρίζουν. «Δεν έκανε και τίποτα το κακό. Έκανε αυτό που έκαναν πολλοί. Είδε φωτογραφίες μιας πανέμορφης γυναίκας», σχολιάζουν πολλοί χρήστες. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του καναλιού «10», κάποιοι την είχαν «στημένη» στον κ. Κιέλι. Του έστειλαν μήνυμα στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο με τις φωτογραφίες και του είπαν να το ανοίξει τη συγκεκριμένη στιγμή της ζωντανής σύνδεσης κι εκείνος την «πάτησε». Και ενώ όλος ο κόσμος μιλά για τον άτυχο Κιέλι, η μόνη που δεν έκανε δηλώσεις είναι η ίδια η Κερ. «Δεν ξέρω, δεν είδα το βίντεο», είπε.

Η τράπεζα Macquarie ανακοίνωσε ότι λαμβάνει το θέμα σοβαρά υπ’ όψιν της. «Η Macquarie έχει αυστηρούς κανόνες που αφορούν τη χρήση της τεχνολογίας και το θέμα που προκύπτει από τη ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση του δικτύου 'Seven News' το χειριζόμαστε εσωτερικώς», δήλωσε η διοίκηση της τράπεζας.
(www.kathimerini.gr, 4/2/2010)