07 April 2010

Οι θεραπευτικές ιδιότητες των Ψαλμών του Δαυίδ

(από το blog του ευσεβούς Γεροντάκου)

ΨΑΛΜΟΙ ΔΙΑ ΠΑΣΑΝ ΝΟΣΟΝ ΚΑΙ ΠΑΣΑΝ ΜΑΛΑΚΙΑΝ

Από τις σημερινές σελίδες για την "ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ" της καθημερινής εφημερίδας "ΤΥΠΟΣ  ΤΗΣ  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ" ξεχωρίσαμε το ολοσέλιδο μονόστηλο που επιγράφεται βαρύγδουπα ως "ΟΙ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΨΑΛΜΩΝ ΤΟΥ ΔΑΥΙΔ"!


Στο μονόστηλο αυτό παρουσιάζονται αποσπάσματα από το βιβλίου του βαθυνούστατου "ερευνητή" (αλήθεια τι ερευνά ο κύριος;) Νικολάου Στυλ. Καμπάνη, υπό τον αποκαλυπτικότατο τίτλο "Η μεταφυσική προέλευση των ασθενειών", Εκδόσεις "Ερωδιός".

Διαβάσαμε λοιπόν στην κεφαλή του μονόστηλου την εξής εξοργιστική δήλωση:

ΨΑΛΜΟΣ ΡΙΗ΄(ΡΙΘ΄). 118

Σύμφωνα με τον Άγιο Αρσένιο τον Καππαδόκη και το γέροντα Παΐσιο, η θεραπευτική ιδιότητα που έχει ο 118 ψαλμός είναι η εξής: Για να πατάξει ο Θεός τους βαρβάρους και να ταπεινώσει τη δράση τους, όταν σφάζουν αθώα γυναικόπαιδα (sic).

Παραλείποντας όσα νηπιώδη αφορούν τη σχέση μουσαμά-ανθρώπου και Θεού-ζωγράφου, όπως μας διαβεβαιώνει ο μέγας συγγραφέας, καταλήξαμε στην παρακάτω μνημειώδη παράγραφο:

ΤΕΤΗ ( Γιεσώδ- Ερημίτης) εδάφ. 65-72.

Είναι το δημιουργικό πρότυπο του κόσμου, το ον το δυνάμενον να γίνει δυνητικότητες,
συγκεντρωμένες σε σπέρμα. Αναφέρεται στη συγκεντρωτικότητα, στην εκπλήρωση
των σκοπών και των μεγάλων φιλοδοξιών και στην ψυχική άνοδο και τελειοποίηση.
Προστατεύει και βοηθά τις μαίες και τους μαιευτήρες και γενικά όλους τους θεραπευτές.
καταπολεμά τη δυσπιστία, τη δειλία, τη μισανθρωπία, τη θλίψη, την απογοήτευση,
τη φτώχεια και τη φιλαργυρία, και παρέχει σύνεση και φρόνηση.
Συμβάλλει στη θεραπεία των χρονίων παθήσεων.



Μετά από όσα εκπληκτικά διάβασα στην έγκριτη εφημερίδα της πόλης μου και τα οποία ήσαν παρμένα από το κολοσσιαίο θεραπευτικόν πόνημα του μεγάλου μεταφυσικού συγγραφέως κ. Καμπάνη, είμαι βέβαιος ότι όλοι οι Έλληνες θα θελήσουν να αγοράσουν το βιβλίο και να το μελετήσουν σε βάθος.

Πράττοντας κάτι τέτοιο, θα είναι σε θέση και την υγεία τους να διαφυλάξουν εις τους αιώνας των αιώνων αμήν!, και τις μελλούμενες οικονομικές δυσκολίες να περάσουν αβρόχοις ποσί, διατηρώντας την υψηλή ποιότητα της ζωής πους τους διακρίνει και η οποία έχει γίνει το κόκκινο πανί για τους κομπλεξικούς, χλεμπονιάρηδες και άθεους Ευρωπαίους.

Με τη βοήθεια των Ψαλμών του Δαυίδ θα τους κάνουμε όλους να σκάσουν απ' το κακό τους.
Γεροντάκος